cursele cu taxi s-ar putea scumpi în sibiu - taximetriștii au cerut majorarea tarifelor de distanță
foto: arhivă

Consilierii locali vor vota, în ședința de Consiliu Local de la finalul lunii august, majorarea tarifelor maximale de distanță pentru serviciile de transport în regim de taxi. În urmă cu mai bine de două luni, taximetriștii au solicitat primăriei să majoreze aceste tarife, date fiind scumpirile carburanților și creșterilor serviciilor. 

Taximetriștii din Sibiu au solicitat, în urmă cu mai bine de două luni, Primăriei municipiului, să majoreze tarifele maximale de distanță la transportul în regim de taxi. În contextul scumpirilor la carburanți, dar și în urma creșterii prețurilor altor servicii, aceștia consideră că majorarea este una normală. „Toate s-au scumpit. De la combustibil la reparații auto, RCA și alte consumabile. Vrem să oferim clienților condiții bune, nu dorim să exagerăm cu prețurile, dar trebuie să trăim și noi”, spune un transportator sibian.

VEZI AICI MOTIVELE PENTRU CARE TAXIMETRIȘTII CER MĂRIREA TARIFELOR

Solicitarea acestora a fost analizată, iar un proiect de hotărâre urmează să ajungă pe masa consilierilor locali. „Primăria Sibiu a primit și a analizat această solicitare. A fost inițiat un proiect de hotărâre de Consiliului Local în sensul creșterii tarifelor pentru serviciile de transport în regim de taxi, care va fi inclus pe ordinea de zi a Consiliului Local din această lună”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Mai mulți transportatori autorizați din municipiu Sibiu au solicitat primăriei să majoreze tarifele maximale de distanță la transportul în regim de taxi de la 3,1 lei/km la 6,5 lei/km. Sursele Ora de Sibiu spun că tarifele ar urma să fie majorate la 5,5 lei/km. Rămâne de văzut care va fi votul consilierilor locali în ședința ordinară programată la finalul lunii august.

Ultima oră

Comentariul meu