video vremea a făcut ravagii în țară: doi tineri au fost loviți de fulger
foto observatornews.ro

După săptămâni de caniculă şi secetă, au venit şi ploile torenţiale. Dacă pentru unii au adus bucurie şi speranţă că mai pot recupera ceva din culturi şi livezi, pentru alţii furtunile au semănat probleme.

S-au trezit cu grădinile şi curţile inundate, ori lovite de grindină. În pasul Vâlcan, doi tineri de 14 şi 17 ani au fost loviţi de fulger. Aproape întreaga ţară este sub cod galben de vreme instabilă valabil până în această seară, relatează observatornews.ro

Localnicii nu au putut anunţa avariile provocate de vijelie la reţelele de apă şi canal, pentru că furtuna a stricat chiar centrala telefonică a Companiei de Apă Olt. În schimb, au fost chemaţi pompierii pentru a scoate apa din mai multe curţi şi beciuri.

Doi adolescenţi, un băiat de 14 ani şi o fată de 17 ani, au văzut moartea cu ochii în Pasul Vâlcan, după ce au fost loviţi de fulger. Tânăra a suferit arsuri grave pe 30 la sută din suprafaţa corpului şi a fost adusă pentru tratament la un spital din Bucureşti. Băiatul a scăpat fără răni.

Ploile torenţiale au inundat şi mai multe artere din Cluj-Napoca. Şoferii s-au ghidat după stâlpii de pe caldarâm pentru a-şi da seama unde se termină partea carosabilă şi unde începe trotuarul.

În Covasna, localnicii au fost martorii unui fuior care a coborât aproape de pământ. Iar într-o parcare din Apuseni, oamenii au filmat un vârtej ca o mică tornadă, un fenomen întâlnit mai degrabă în deşert.

Ultima oră

Comentariul meu