prognoza meteo de sfânta maria - sibiul, sub cod galben de ploi și vijelii

Luni instabilitatea și aversele cuprind cea mai mare parte a României. Va ploua local la deal, la munte și pe suprafețe mai restrânse în estul, centrul și sudul țării.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, ploile vin pe suprafețe mai restrânse, în special în zonele mai înalte. Apare și soarele printre nori, iar temperaturile se opresc pe la 32 de grade la Satu Mare, relatează stirileprotv.ro

În regiunile vestice, atmosfera va fi însorită, însă pe la munte vin ploi zgomotoase, cu grindină și vijelii. Maximele cresc cu 2-3 grade față de ieri și ajung până la 34 de grade.

În Transilvania, instabilitatea va fi ridicată. O să plouă pe suprafețe extinse, o să cadă și grindină și se pot produce vijelii. Se vor strânge cantități mari de apă în perioade scurte de timp, iar după prânz se ating 28 de grade în vestul provinciei.

Prognoza în țară pentru următoarele zile

Astăzi avem instabilitate și ploi abundente în multe zone. Izolat se pot strânge peste 45 l/mp și se mențin condițiile de grindină.

Marți vin averse torențiale la deal, la munte, dar și în nordul, estul și în centrul rii.

Miercuri se face mai cald, iar în sud și în vest izolat va fi caniculã. Spre seară, o să plouă în zonele montane și pe suprafețe restrânse în jumătatea de nord-est a țării.

Joi, canicula se extinde în sudul și în vestul țării, pe unde se ating 37 de grade și stresul termic va fi ridicat. Domină timpul frumos, dar spre seară mai apar câteva averse în jumătatea de nord-est a țării.

Ultima oră

Comentariul meu