primăria sibiu va repara semaforul de pe dn1, din zona lidl șelimbăr - un accident grav a avut loc aici

Semaforul de pe DN1, din zona magazinului Lidl Șelimbăr, acolo unde în urmă cu două săptămâni a avut loc un accident grav, în urma căruia o femeie a ajuns în comă la spital, este în continuare nefuncțional. Autoritățile locale, atât cele din municipiul Sibiu, cât și cele din comuna Șelimbăr, nu știu în atribuțiile cui stă repararea acestuia, deoarece el a fost realizat în urma unei investiții private. Primăria Sibiu spune însă că îl va pune în funcțiune și se va îngriji de starea acestuia până când situația juridică va fi clarificată. 

La finalul lunii iulie, o femeie în vârstă de 47 de ani a fost lovită de un autocar, în timp ce trecea strada pe trecerea de pietoni semaforizată din zona magazinului Lidl din Șelimbăr. Aceasta a fost transportată atunci, în stare gravă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Medicii au internat-o pe secția Anestezie și Terapie Intensivă, aceasta aflându-se în comă. (DETALII DESPRE STAREA FEMEII, AICI)

primăria sibiu va repara semaforul de pe dn1, din zona lidl șelimbăr - un accident grav a avut loc aici

Semaforul respectiv, nefuncțional de săptămâni bune, este, practic, amenajat pe teritoriul comunei Șelimbăr. El a fost realizat în urma unei investiții private, iar administrațiile locale încearcă să clarifice acum situația juridică pentru a stabili cine ar trebui să îl întrețină pentru buna funcționare. În momentul în care accidentul grav de la finalul lunii iulie s-a produs, semaforul nu mergea.

CITEȘTE ȘI: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un autocar în zona Shopping City vizavi de Lidl

Primăria Sibiu se va ocupa de semafor. Provizoriu

Până când situația juridică va fi clarificată și se va stabili cine ar trebui să îl întrețină – ori Primăria Sibiu, ori Primăria Șelimbăr – semaforul va fi pus în funcțiune de Primăria Sibiu.

„Semaforul de pe DN1, din dreptul magazinului Lidl Șelimbăr, a fost realizat în urma unei investiții private. Cu toate acestea, pentru siguranța pietonilor, Primăria Sibiu va asigura repunerea în funcțiune și întreținerea provizorie a semaforului. În paralel vom face demersurile necesare și pentru a clarifica situația juridică”, a precizat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

În cursul zilei de luni, semaforul era în continuare nefuncțional.

Petiție pentru repararea semaforului, semnată de sute de sibieni

La câteva zile de la producerea accidentului grav de pe DN1, a fost lansată și o petiție online, semnată de peste 300 de persoane. Oamenii cer repararea de urgență a semaforului din zona magazinului Lidl pentru a evita alte evenimente rutiere.

„Ne-am săturat!!!! Am obosit să citim zilnic despre pietonii loviți chiar pe trecerile de pietoni, fără ca autoritățile competente să facă ceva benefic pentru siguranța pietonală! Câți oameni mai trebuie să fie răniți, ca să luați măsuri și să reparați semaforul de pe DN1, în zona Lidl Șelimbăr, acolo unde o femeie a fost grav rănită?! De mai bine de o lună de zile, semaforul arată galben intermitent, pietonii fiind lăsați la bătaia de joc a șoferilor. Cerem repararea DE URGENȚĂ a acestuia, dar și alcătuirea unui plan de verificare strictă și periodică a tuturor semafoarelor din Sibiu!!!”, este mesajul care însoțește petiția. Aceasta poate fi semnată AICI.

Ultima oră

Comentariul meu