lavanda

În România se găsesc destul de multe câmpuri de lavandă parfurmate și pline de culoare. În ultimii ani, tot mai multe câmpuri de lavandă și-au făcut apariția, iar în orice regiune ai căuta, vei descoperi cu siguranță o întindere mov surprinzătoare. Există și la Sibiu, mai exact în localtiatea Mândra, iar ironia face că întinderea respectivă poartă același nume.

De asemenea, nu foarte departe de Sibiu, se află unul dintre cele mai întinse câmpuri de lavandă de la noi – Lavanda Blaj, scrie libertatea.

Când înflorește lavanda

Lavanda înflorește de aproximativ 2-3 ori pe an, în perioada mai-septembrie, în funcție de climă, dar și soiul de lavandă. În România, lavanda înflorește de obicei în luna iunie. De la primele flori, care apar pe la începutul lunii iunie, înflorirea va continua până când va atinge maximul, adică timp de vreo patru săptămâni. Recoltarea și uscarea lavandei Este bine ca lavanda să fie recoltată atunci când mugurii s-au format pe plantă, dar florile încă nu s-au deschis. În acest fel, florile de lavandă nu se vor scutura în timpul recoltării. Este important să fie recolată dimineața, atunci când uleiurile sunt concentrate.

Ce beneficii are lavanda

Lavanda este o plantă originară din zona Mediteranei și, tocmai din acest motiv, aceasta iubește soarele, căldura și solul uscat. În concluzie, cea mai bună perioadă pentru a planta lavanda este primăvara, în lunile aprilie-mai. În cazul în care vrei să cultivi lavanda toamna, acest lucru se poate face cu butași bine dezvoltați, care vor rezista pe timpul iernii.

Ultima oră

Comentariul meu