traseul sighișoara - sibiu, inclus în topul "europe by rail". cele mai frumoase peisaje văzute de la ferestrele trenurilor românești
Sursa Foto - Pixabay

Chiar dacă viteza trenurilor românești este foarte mică, acest lucru vin cu un avantaj. Te poți bucura de peisajele minunate pe care le oferă țara noastră. Din doi în doi ani, apare un volum de peste 500 de pagini, Europe by Rail – The Definitive Guide. Potrivit celei mai recente ediție, România este prezentă într-un traseu lung care pornește de la Budapesta și se termină la Mangalia. Sunt descrise foarte multe orașe și peisaje, Sighișoara, Sibiu, Brașov, București și Constanța, iar în acest tot apare și traseul Sighișoara – Sibiu, via Copșa Mică, liniile 300 și 208.

Sighișoara – Sibiu, via Copșa Mică, liniile 300 și 208

O călătorie între două dintre cele mai frumoase orașe ale țării oferă și două perspective total diferite asupra rețelei feroviare. De la Sighișoara la Copșa Mică linia este modernizată și trenurile IR pot atinge 140 km/h (iar în viitor 160 km/h). De la Copșa Mică la Sibiu linia este simplă, neelectrificată și vitezele medii sunt de 35-40 km/h, dar peisajul este superb și sunt multe trenuri, notează HotNews.

De la Sighișoara la Copșa Mică trenul străbate zona de podiș a Târnavelor, cunoscută pentru vinurile sale. Copșa Mică este celebru pentru industria chimică, iar în anii 80 peroanele gării erau negre și poluarea era la cote maxime, din cauza întreprinderii de negru de fum. Copșa Mică este într-o zonă de deal, cel mai înalt fiind dealul Gârtului, cu peste 550 m alt.

De la Copșa Mică la Sibiu, trenul se îndreaptă pe valea râului Târnava Mare, într-o zonă cu cetăți pe dealuri și cu biserici fortificate construite de sași acum peste 600 de ani (Agârbiciu, Axente Sever). La 10 km de Sibiu este stațiunea Ocna Sibiului.

Între Sighișoara și Sibiu sunt două trenuri directe pe sens în fiecare zi (2 ore și 13 min – 2 ore și 31 min, pe 95 km). Între Sighișoara și Copșa Mică sunt opt trenuri pe zi, pe sens (50 km, 35 – 56 minute). De la Copșa Mică la Sibiu sunt 13 trenuri pe zi, pe sens (45 km, 66 – 86 minute).

Ultima oră

Comentariul meu