foto: a 15-a ediție a atelierelor deschise ale calfelor călătoare, venite special la sibiu din europa

Ambasada Germaniei București, transmite printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, că săptămâna aceasta s-a dat startul celei de-a 15-a ediții a atelierelor deschise ale calfelor călătoare, venite special la Sibiu din Germania, Franța și Elveția.

„Săptămâna aceasta s-a dat startul celei de-a 15-a ediții a atelierelor deschise ale calfelor călătoare, venite special la Sibiu din Germania, Franța și Elveția.
foto: a 15-a ediție a atelierelor deschise ale calfelor călătoare, venite special la sibiu din europa
Viceconsulul Sven Kunert a participat la eveniment și a purtat discuții interesante cu cei care își fac stagiatura în meserii tradiționale, călătorind timp de 3 ani și o zi prin toată lumea și aprofundând meseria pentru care s-au decis”, transmite Ambasada.

Meșteri din toată Europa, prezenți la Sibiu

Meșteri mari din toată Europa sunt prezenți la Sibiu. Calfele călătoare umblă peste tot prin lume și învață tainele meșteșugurilor, iar acum, sunt prezenți și în orașul nostru.

Aceștia se află în vechiul burg și împărtăşesc cu drag din experienţa lor, în cadrul unor ateliere unde îşi fac loc şi poveştile. Dacă ajungi în centrul Sibiului, vei descoperi o lume nouă, medievală. Fete și băieți, îmbrăcați ca pe vremuri, meșteresc de zor. Unii domolesc fierul închis, iar alții repară ferestre din lemn, notează știrileprotv.ro.

CITEȘTE ȘI – Meșteri din toată Europa, prezenți la Sibiu: „Este o experiență minunată”

Ultima oră

Comentariul meu