minivacanță asigurată de autoritățile din sibiu - peste 600 de polițiști prezenți pe stradă în acest weekend
FOTO IPJ Sibiu

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât peste 600 de poliţişti sibieni vor fi în stradă, în această minivacanţă.

În perioada 12 – 15 august a.c., zilnic, se vor afla la datorie peste 140 de poliţişti de ordine publică, de rutieră, precum şi din cadrul structurilor de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii sibieni vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru apărarea patrimoniului public şi privat, dar şi în scopul creşterii siguranţei rutiere.

În perioada de referinţă, în vederea menţinerii şi asigurării unui climat corespunzător de siguranţă, pentru prevenirea producerii unor infracţiuni sau fapte reprobabile, poliţiştii vor acorda o atenţie sporită locaşurilor de cult şi zonelor cu mare fluenţă de public, în care urmează să se desfăşoare activităţi cultural – sportive şi de agrement.

În acest context, vă recomandăm să fiţi prudenţi când interacţionaţi cu persoane necunoscute, să nu transmiteţi prin intermediul reţelelor de socializare informaţii privind lipsa dumneavoastră de acasă sau privind bunurile de valoare pe care le deţineţi şi să vă supravegheaţi atent lucrurile, îndeosebi portofelul, telefonul sau alte dispozitive electronice atunci când vă aflaţi în spaţii publice aglomerate. La fel de important este să nu lăsaţi bunuri de valoare în maşinile parcate.

Efectivele poliţiei rutiere vor fi prezente pe principalele drumuri din zonele turistice şi vor acţiona cu precădere pe linia fluidizării traficului rutier, a prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, precum şi în vederea combaterii excesului de viteză şi a conducerii sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive.

Atragem atenţia asupra faptului că în această perioadă se anticipează creşteri semnificative ale valorilor de trafic pe DN 7C, Transfăgărăşan. Poliţiştii rutieri, cu sprijinul jandarmilor montani, vor acţiona cu precădere pentru fluidizarea traficului în această zonă, context în care le recomandăm conducătorilor auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile şi numai în locurile special amenajate.

Indiferent de categoria de drum pe care circulă, le recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză impus pe tronsonul în cauză, să semnalizeze din timp şi să se asigure foarte bine înainte de a schimba direcţia de deplasare, să păstreze distanţa de siguranţă faţă de cel care circulă în faţă şi să acorde atenţie sporită pietonilor, bicicliştilor, utilizatorilor de trotinete şi motocicliştilor.

Activităţile se desfăşoară în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

În cazul în care sunteţi martor sau implicat direct într-o situaţie periculoasă pentru viaţă, apelaţi în cel mai scurt timp numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112!

Ultima oră

Comentariul meu