bărbat surprins într-un incendiu în propria casă la cisnădie - a fost dus inconștient la spital

Un bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani a fost transportat la spital în stare gravă după ce a fost surprins într-un incendiu izbucnit în propria casă din Cisnădie. Pompierii sibienii au intervenit la fața locului pentru a stinge flăcările. 

UPDATE

Un ambulanțier din cadrul ISU Sibiu a reușit să-l scoată pe bărbatul rămas în casa cuprinsă de incendiu. Acesta a spart un geam pentru a putea intra în locuință și l-a adus pe brațe în afara imobilului. Colegii lui îl felicită pentru curajul de care a dat dovadă.

„În cursul zilei de astăzi, în urma unui apel la 112, dispeceratul unic a trimis de urgență un echipaj de tip B, de la SAJ Cisnădie, în localitate, la un incendiu care se manifesta la o casă.
În momentul sosirii la adresă, echipajul SAJ a fost informat de către o femeie, care se autoevacuase din imobil, că tatăl ei este încă în casă. În acel moment, ambulanțierul a spart un geam și dând dovadă de curaj și stăpânire de sine a intrat în imobilul aflat în flăcări și a evacuat bărbatul în stare de inconștientă, pe brațe, fiind ajutat și de către un vecin. Pacientului i s-au acordat manevrele de prim ajutor. Bărbatul în vârstă de 55 ani aflat în stare de inconștiență a fost preluat de către un echipaj Smurd C1 și transportat, intubat, la UPU Sibiu. Pe aceasta cale SAJ Sibiu ține să-l felicite pe ambulanțierul Dădăcus Emil, pentru curajul de care a dat dovadă în timpul aceste misiuni”, transmite Genu Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ Sibiu.

Știrea inițială

bărbat surprins într-un incendiu în propria casă la cisnădie - a fost dus inconștient la spital

Pompierii militari din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență în localitatea Cisnădie, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și două echipaje SMURD dintre care unul cu medic, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

La fața locului a sosit un echipaj SAJ din Cisnadie, care a evacuat și a acordat îngrijiri medicale pentru un bărbat surprins în interiorul casei, de aproximativ 55 de ani. Acesta era inconștient. A fost predat echipajului SMURD cu medic și transportat de urgență la UPU Sibiu, intubat.

Pompierii spun că, atunci când au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta în interiorul imobilului, la mobilierul din interiorul casei. Aceștia au intervenit prompt și asfel incendiul a fost lichidat în scurt timp, fără se se propage la întreaga casă. „În urma incendiului a ars o suprafață de aproximativ 20 de mp din interiorul casei și au fost deteriorate din cauza fumului dens două camere, bucătăria și grupul sanitar, în total o suprafață afectată de aproximativ 80 de mp. La fața locului au fost prezenți și membri SVSU Cisnădie cu au propria autospecială de stingere”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Cauza incendiului este în curs de determinare.

Ultima oră

Comentariul meu