profanare de morminte în cimitirul municipal din sibiu - monumente funerare și cruci vandalizate
foto: arhivă

Polițiștii sibieni caută cinci persoane care au fost surprinse de camerele de supraveghere în timp ce vandalizau mai multe morminte din Cimitirul Municipal din Sibiu. Indivizii au distrus monumente funerare și au doborât câteva cruci. 

Evenimentul a avut loc la mijlocul lunii iulie, pe parcursul mai multor ore. Cei cinci indivizi au intrat în cimitir și au distrus zeci de monumente funerare. „În data de 17 iulie 2022, în intervalul orar 20.00- 23.00, 26 de monumente funerare au fost vandalizate în Cimitirul Municipal Sibiu. Au fost doborâte crucile și postamentele acestor construcțiilor funerare, fără a fi sparte”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Cei care au profanat mormintele au fost surprinși în fapt de camerele de supraveghere montate în zonă. Imaginile au ajuns la polițiști, care au început cercetările pentru a-i identifica pe făptași. „Serviciul care administrează Cimitirul a sesizat Inspectoratul de Poliție Sibiu în data de 18 iulie, aceștia deschizând un dosar penal. În zonă există camere de luat vederi, iar imaginile au fost deja predate polițiștilor pentru a-i sprijini în identificarea celor 5 persoane care au comis distrugerile”, adaugă Gligore.

Ultima oră

Comentariul meu