centrul de transfuzie din sibiu, apel la donatori - „este nevoie de sânge” 

Centrul de Transfuzie Sibiu face apel la sibieni să vină să doneze sânge. În această perioadă, când mulți oameni se află în concediu, numărul donatorilor a scăzut, astfel că nevoia pentru pacienții internați în spital este mult mai mare. „Avem nevoie urgentă să vină donatori cu grupele 0 pozitiv și 0 negativ”, spune Livia Mareș, directorul Centrului de Transfuzie Sibiu. 

În permanență este nevoie să existe rezerve de sânge. Accidentele rutiere, intervențiile chirurgicale, bolile hematologice grave – toate duc la pierderi masive de sânge și pot pune în pericol viața persoanei afectate. Mulțumită celor care merg să doneze la Centrul de Tranfuzie, aceste vieți sunt salvate. În această perioadă, în Sibiu este nevoie ca donatorii cu grupele 0 pozitiv și 0 negativ să se prezinte la centru. „În această perioadă, din cauza concediilor de vară avem mai puțini donatori. Numărul lor este mai mic decât de obicei și avem cerere din partea spitalului. Facem acest apel, rugăm donatorii cu grupele 0 pozitiv și 0 negativ să vină să doneze, fiindcă este foarte important”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Livia Mareș, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu. 

Centrul de Transfuzie Sibiu organizează, ocazional, și colectă mobilă în localitățile din județ. În weekend, de exemplu, într-o singură zi, în municipiul Mediaș, au venit să doneze sânge peste 70 de persoane. 

Centrul de Transfuzie din municipiul Sibiu este deschis de luni până vineri, între orele 07:30 – 13:00. 

Ultima oră

Comentariul meu