ADI Transport Metropolitan Sibiu: Primarii caută trasee pentru autobuze - Sibienii pot veni cu propuneri

Primarii celor zece localități care alcătuiesc Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu s-au întâlnit, luni, pentru a identifica traseele de transport dintre orașul de pe Cibin și localitățile învecinate. Până la finalul lunii, sibienii pot veni cu propuneri. 

ADI Transport Metropolitan Sibiu: Primarii caută trasee pentru autobuze - Sibienii pot veni cu propuneri

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu include zece localități: municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Șelimbăr, Sadu, Cristian, Șura Mare, Șura Mică, Roșia și Poplaca. Primarii acestora au făcut noi pași în vederea definirii traseelor pe care autobuzele vor circula pentru a lega Sibiul de localitățile învecinate. Luni, edilii au avut o ședință cu consultantul Urban Scope SRL, unde au discutat atât despre organizarea transportului, cât și despre identificarea traseelor. 

„Primarii celor 10 localități care alcătuiesc Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu (municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Șelimbăr, Sadu, Cristian, Șura Mare, Șura Mică, Roșia, Poplaca) s-au întâlnit luni, 8 august într-o ședință cu consultantul Urban Scope SRL. Acesta elaborează în prezent studiul de oportunitate pentru extinderea transportului, lucrând în această etapă pe definirea traseelor de transport între municipiul Sibiu și localitățile din zonă. Principalul subiect a fost organizarea transportului și identificarea traseelor”, se arată pe site-ul ADI Transport Metropolitan. 

Cum vor fi alese traseele

Primarii vor trebui să țină cont de câteva criterii atunci când vor indica traseele de transport. Lățimea drumului este foarte importantă – ar trebui să fie de 6 metri dacă se circulă în sens dublu și 3 metri dacă este vorba de un sens unic, de preferat fără rampe sau pante. De asemenea drumurile alese trebuie să ofere spațiu suficient de larg astfel încât autobuzul să poată întoarce. În plus, va fi nevoie și de spațiu pentru amplasarea stațiilor de încărcare a autobuzelor electrice care urmează să fie achiziționate. 

VEZI AICI CÂTE AUTOBUZE SE VOR ACHIZIȚIONA

ADI Transport Metropolitan Sibiu: Primarii caută trasee pentru autobuze - Sibienii pot veni cu propuneri

Sibienii pot veni cu propuneri 

Până la finalul lunii august, locuitorii celor zece localități vor putea veni cu propuneri de trasee. Acestea vor fi analizate, nevoile cetățenilor fiind luate în calcul cu prioritate. 

„Primarii urmează să propună trasee de transport, iar următorul pas este evaluarea în teren a acestora de către firma specializată, luând în considerare inclusiv rutele de transport public deja existente în zonă. Un factor important va fi analiza sociologică în curs de realizare prin intermediul chestionarului aplicat atât locuitorilor municipiului Sibiu, cât și ai celorlalte 9 localități. Consultantul a prezentat rezultatele provizorii obținute din răspunsurile deja înregistrate, iar nevoile cetățenilor care l-au completat cu privire la transportul spre/dinspre Sibiu vor fi avute în vedere cu prioritate în momentul deciderii noilor trasee de transport”, spun reprezentanții ADI Transport Metropolitan.

Chestionarul pentru locuitorii localităților poate fi completat AICI. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică