incendiu într-o pădure de pe valea oltului - pompierii se luptă cu flăcările de peste 12 ore

Zeci de pompieri militari intervin de mai bine de 12 ore în comuna Câineni pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o pădure. Aproximativ 45 de hectare de vegetaţie uscată sunt cuprinse de flăcări, au anunţat, sâmbătă dimineaţa, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, a precizat că focul se manifestă la nivelul solului, echipele de pompieri intervenind în zonă încă de vineri seara, alături de salvamontişti şi voluntari din Câineni.

„Incendiul se manifestă în punctul Izvorul Alb, pe o suprafaţă estimată la 45 de hectare. Ard buturugile de brazi şi vegetaţie uscată, cu posibilitatea de extindere spre coama muntelui, în zona golului alpin. Echipele de pompieri au ţinut incendiul sub supraveghere pe timpul nopţii, operaţiunea fiind reluată în această dimineaţă după ivirea zorilor”, a informat reprezentantul ISU Vâlcea.

Octavian Fulger a menţionat că în zonă au fost trimise mai multe autovehicule de intervenţie, echipele ajunse încă de noaptea trecută (un echipaj de stingere cu o autospecială de stins incendii şi mijloace de primă intervenţie şi o autospecială de teren) fiind suplimentate sâmbătă dimineaţa cu încă 38 de pompieri.

sursa: Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu