directorii școlilor din sibiu susțin hotărârea de închiriere a sălilor doar pentru activități educaționale și sportive
Colegiul Tehnic Energetic

În urma unei hotărâri luate de Consiliul Local Sibiu, sălile de clasă, sălile festive, sălile de sport, internatele și cantinele școlare care aparțin unităților de învățământ de stat din municipiul Sibiu vor putea fi închiriate contra-cost, în perioadele în care nu sunt folosite, pentru activitățile educaționale și sportive. 

Directorii mai multor școli din Sibiu consideră această inițiativă drept binevenită și o susțin cu hotărâre. „Este o idee foarte bună. Noi deja închiriem sala de sport pentru astfel de activități, dansuri sau evenimente ce țin de domeniul sportiv. Avem o sală mică, dar avem cereri de închiriere și sperăm să facem una mai mare pe viitor”, spune directorul adjunct al Colegiului Național Pedagogic „Andrei Șaguna”.

De aceeași părere este și directorul Colegiului Tehnic Energetic, care consideră hotărârea adoptată ca fiind una benefică pentru instituțiile de învățământ. „Nu sunt diferențe foarte mari în ce privește hotărârea, important este că activitățile care se vor desfășura vor fi numai în scop educațional. E mai bine așa, pentru că nu mai pot solicita închirierea spațiului persoane care nu au legătura cu educația. Înainte putea veni oricine să închirieze, acum pot doar studenții și elevii. Cererea este mai bine reglementată, e un plus. E chiar în regulă să se desfășoare activități numai în domeniul educațional”, spune directorul Dan Volosciuc.

Ultima oră

Comentariul meu