video: momentul în care un biciclist este lovit de o mașină în centrul sibiului - „șoferul a călcat linia continuă”

Un biciclist a fost acroșat de o mașină, joi după-amiaza, într-o intersecție din Sibiu. Accidentul a avut loc în Piața Unirii, în zona hotelului Continental Forum, acolo unde în urmă cu câteva luni au fost refăcute marcajele rutiere. De când această schimbare în trafic s-a produs, unii conducători auto sunt puși în încurcătură. 

Un cititor Ora de Sibiu a trimis pe adresa redacției o filmare în care se poate vedea cum un biciclist a fost lovit de o mașină în intersecția din Piața Unirii către centrul istoric al orașului. Șoferul autoturismului a călcat linia continuă pentru a face dreapta fără să-l observe pe ciclist.

„Un Logan alb a acroșat un biciclist în centru, depășind linia continuă”, a spus cititorul care a trimis imaginile. Accidentul a avut loc joi, în jurul orei 13:30.

YouTube video

Vă reamintim că, în luna aprilie, la propunerea polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu a refăcut marcajele rutiere în zona sensului giratoriu situat în Piața Unirii, scopul fiind acela de a elimina punctul de conflict care exista la schimbarea benzilor de deplasare pentru intrarea în Parcarea Cazarma 90.

video: momentul în care un biciclist este lovit de o mașină în centrul sibiului - „șoferul a călcat linia continuă”

În acest fel, pe sectorul de drum Piața Unirii – strada Andrei Șaguna, conducătorii auto care se deplasează dinspre Bulevardul Corneliu Coposu și intenționează să circule către Bulevardul Nicolae Bălcescu / Parcarea Cazarma 90, o pot face doar circulând pe banda unu, fără să se mai intersecteze cu alte vehicule. În același timp, conducătorii auto care intenționează să circule în aceeași direcție de mers, dar circulă dinspre Calea Dumbrăvii, pot pătrunde către Bulevardul Nicolae Bălcescu, direct pe banda a doua (nou creată), continuând deplasarea până când marcajul dintre cele doua benzi permite efectuarea virajului la dreapta (pentru cei care intenționează să intre în Parcarea Cazarma 90). Din câte se poate vedea în imagini, șoferul nu a respectat noua reconfigurare și a făcut dreapta înainte ca acest lucru să fie permis. Din acest motiv, biciclistul a fost acroșat. Imediat după impact, biciclistul s-a dezechilibrat și a căzut pe șosea. La scurt timp, acesta s-a ridicat singur de jos și a urcat pe trotuar.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii