O greșeală plătită scump - Amenzi de 90.000 lei pentru poluarea pârâului de pe Valea Hambei

În urma analizării probelor de apă, magazinul de bricolaj Hornbach de pe Calea Șurii Mari a primit două amenzi contravenționale pentru poluarea pârâului de pe Valea Hambei, din cartierul Veteranilor. Suma totală a amenzilor se ridică la 90.000 lei.

Garda de Mediu Sibiu și Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu au sancționat magazinul pentru deversarea de substanțe ce au dus la depășirea concentrațiilor admise de fier și suspensii în apa pârâului, care a devenit pentru câteva ore roșie. Garda de Mediu a dat o amendă de 50.000 de lei pentru „nerespectarea prevederilor autorizației de mediu”, iar SGA Sibiu una de 40.000 lei ”pentru nerespectarea condițiilor prevăzute în autorizația de gospodărire a apelor”, cu toate că avizul a fost obținut de o altă firmă, care a realizat rețeaua de canalizare.

„Au primit două sancțiuni contravenționale, una în valoare de 50.ooo lei de la noi pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, și alta de la SGA Sibiu”, precizează Constantin Dragomir, Comisar la Garda de Mediu Sibiu.

„Pe viitor vom fi mai atenți”, spune Hornbach

Directorul magazinului de bricolaj, Ștefan Grigoriu, își asumă greșeala și spune că amenda va fi plătită. „Ca orice faptă care a fost, din păcate, accidental făcută, trebuie să fie pedepsită. Ne-am asumat lucrul acesta. A fost o amendă pe care o puteam evita foarte ușor și sunt sigur că nu se va mai întâmpla așa ceva. Este o amendă pe care o simțim, dar am învățat ceva din toată situația aceasta. Nu are rost să negăm ce s-a întâmplat – amenda se va achita și pe viitor vom fi mai atenți”, spune Ștefan Grigoriu.

Acesta precizează că angajații care au greșit nu vor fi concediați, ci vor fi instruiți pentru ca un astfel de eveniment să nu se mai întâmple. „Angajații vor fi școlarizați, nu sancționați – oamenii trebuie să conștientizeze unde au greșit, nu să fie penalizați. Cred că vom câștiga mai mult dacă îi reșcolarizăm și punem mai mult accent pe auditarea procesului decât pe sancționare. Nu-mi doresc ca angajații să plece, avem nevoie de oameni fideli”,  adaugă directorul.

Citiți mai multe detalii despre incident: Apă roșie pe Valea Hambei – „A fost o greșeală”, spune directorul magazinului Hornbach

Ultima oră

Comentariul meu

Publică