Unde să cauți mâncare bună în străinătate?

Vacanțele în străinătate implică pe lângă relaxare și distracție, și căutarea celor mai bune și delicioase rețete de mâncare. Gurmanzii aleg să combine relaxarea vacanței cu un periplu culinar în gastronomia locală a fiecărei țări vizitate. Dacă vacanța ta ideală presupune mai mult decât vizitarea diverselor obiective turistice, atunci trebuie să alegi următoarea călătorie ținând cont de locurile în care vei găsi cele mai delicioase rețete, care te vor atrage cu arome unice, de neegalat.

Țările, orașele, cartierele și regiunile perfecte pentru gurmanzi, se întind pe tot globul. Din Europa până în Asia sau America Latină, fiecare reprezintă o destinație gastronomică, cu adevărat fantastică.

Savurează rețete delicioase aproape de casă

Europa găzduiește unele dintre mâncărurile noastre preferate. De la paste și pizza la cartofi prăjiți și burgeri, de la înghețată la prăjituri, restaurantele europene oferă delicii gustoase pentru toată lumea. De fapt, dacă îți place mâncarea, atunci Europa este locul de vizitat. Există sute de bucătării naționale diferite de gustat, inclusiv italiană, greacă, spaniolă, germană, suedeză, olandeză, scandinavă, cehă, poloneză, maghiară, balcanică, ucraineană, și multe altele combinate.

De la paste proaspete până la pizza delicioasă, bucătăria italiană este cunoscută pentru aromele sale bogate și ingredientele unice. Bucătăria franceză include multe tipuri diferite de brânză, pâine, carne, legume, supe, sosuri și vinuri. Franța este, de asemenea, renumită pentru deserturile sale, în special produse de patiserie, prăjituri, tarte, înghețată, ciocolată și clătite.

Germania produce unele dintre cele mai bune beri din lume, ce pot fi savurate alături de cârnați, șnițel, salată de cartofi și pâine de secară. Spania oferă peisaje frumoase și baruri tapas de top în afara orașelor sale mari. Este renumită pentru paella, supa gazpacho și tortilla de patatas – toate preparate delicioase.

Grecia este o destinație populară pentru cei care se bucură de bucătăria mediteraneană. Sandvișurile cu ulei de măsline, sandvișurile souvlaki și un pahar de raki sunt gustări normale ale meselor de zi cu zi. Salatele grecești sunt gustoase și hrănitoare, fiind o masă perfectă de vară.

Elveția este cunoscută pentru ciocolată și fondue. Bucătăria elvețiană include carne, paste, supă și vițel. Regiunea este un paradis pentru drumeții, schiori și snowboarderi deopotrivă. Iubitorii de natură adoră să vină aici pentru drumeții, ciclism, caiac, parapantă și alte activități în aer liber.

Dacă vrei să combini distracția și aventura, cu o masă bogată, delicioasă și perfectă, alege unul dintre orașele europene care oferă tot pachetul. Tot ce ai de făcut este să îți stabilești perioada concediului și să rezervi bilete de avion din timp, pentru a-ți asigura o călătorie de vis.

Descoperă gastronomia tropicală din America Latină

America Latină găzduiește unele dintre cele mai bune alimente din lume. Din Argentina până în Brazilia, Peru până în Chile, Columbia până în Ecuador, Venezuela până în Paraguay și Uruguay până în Bolivia, aceste țări au tot ce ți-ai putea dori vreodată în ceea ce privește mâncarea. Fiecare regiune oferă ceva unic, fie că este vorba de fructele de mare proaspete din Ecuador, fructele exotice din Peru, mâncărurile consistente din carne din Argentina, ciocolata bogată din Venezuela sau deșerturile incredibile din Mexic. Indiferent unde mergi, cu siguranță vei găsi preparate delicioase la orice preț.

Încântă-ți papilele gustative cu rețete de pe continentul asiatic

Asia este, fără îndoială, cel mai mare continent care oferă preparate senzaționale. Din Japonia până în Coreea, Thailanda până în Vietnam, China până în India, Indonezia până în Malaezia, Singapore până în Cambodgia și multe altele, bucătăria asiatică a fost influențată de locația sa geografică și de climă. Ca urmare, fiecare țară are propriul stil distinct de gătit. De la curry picant thailandez la deserturi japoneze dulci, mâncarea asiatică este plină de varietate și aromă.

Bucătăria din Dubai este și ea una dintre cele mai căutate grație aromelor sale delicioase și picante. Oferă-ți câteva zile de relaxare și distracție, îmbinate cu preparate emoționante. Rezervă-ți un bilet de avion dubai și zboară spre această destinație de vacanță futuristică. La fel ca majoritatea țărilor din Orientul Mijlociu, mâncărurile tipice din Dubai sunt pline de arome. Nu trebuie să ratezi hummus-ul și tabouleh-ul, dar nici desertul Esh Asaraya, faimoasa prăjitură cu cremă de brânză.

Salsa în Mexic, fructe și condimente tropicale în Brazilia, pizza autentică în Italia, mezedes în Grecia, curry și chutney în India, rețete cu șofran unice în Maroc, fiecare țară și continent are ceva special de oferit. Alege-ți un itinerar și planifică-ți următoarea vacanță gastronomică, pentru a gusta din cultura diversificată a fiecărei țări.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică