Sălile de fitness din Sibiu încă nu și-au revenit după pandemie - „Sunt și administrator și femeie de serviciu”

Dacă în trecut sălile de fitness erau pline, mai mulți administratori din Sibiu consideră că pandemia a avut un impact atât de mare încât nici în prezent numărul clienților nu este la fel ca acum doi ani.

Pe lângă faptul că efectele pandemiei încă se mai simt, patronii consideră că vara este o perioadă moartă pentru acest tip de afacere. Unii dintre ei se întreabă dacă într-adevăr merită să continue, având în vedere numărul mic de clienți în raport cu creșterea prețurilor la curent și gaz. Pentru a elimina din cheltuieli, dar și din cauza lipsei de personal, unul dintre administratori spune că nu este doar patron ci și femeie de serviciu, el fiind cel care menține curățenia în sală.

Ștefan Cabel, administratorul sălii de fitness Green Diamond spune că schimbările aduse de pandemie încă îi afectează afacerea. „Mergem așa ca melcul pentru că oamenii încă sunt speriați să nu se infecteze. Am pierdut clienți pentru că nu mai suntem non-stop ca înainte de pandemie. Noi încercăm să îi readucem la sală, dar e foarte greu. Mulți nu mai vin pentru că între timp și-au făcut familii și nu mai au timp, iar alții păstrează banii pentru altceva. Nici oamenii de afaceri nu mai vin din cauză că programul nu mai este non-stop”.

Motivele pentru care sibienii merg la sală sunt diverse, în funcție de nevoile fiecăruia. Administratorii sălilor au observat că mulți vin nu neapărat să piardă din greutate, cât să socializeze, să scape de stresul acumulat, pentru starea de bine pe care o au după ce au făcut sport sau pentru că se pregătesc pentru concursuri. „În jur de 70%- 80% dintre cei care frecventează sala, vin să socializeze, să comunice și să își facă prieteni noi”, spune administratorul Fitness Welt, Simona Crețariu.

Prețul abonamentelor s-a mărit cu 10 lei

Toți administratorii de săli de fitness din Sibiu cu care am discutat au mărit prețurile abonamentelor cu 10 lei. Dacă până acum câteva luni un abonament la sală era 140 lei la Fitness Welt și la Star Sport Sibiu, acum un abonament pe o lună costă 150 lei. În cazul Green Diamond prețul abonamentului înainte de pandemie a fost de 130 lei, acum e 140 lei, iar patronul se gândește să crească prețul cu încă 10 lei.

„Prețurile le-am mărit cu 10 lei. Cât de curând nu o să mai merite nici la banii ăștia, așa că o să încerc din septembrie să mai măresc cu 10 lei de persoană. Dacă vine iarna cu prețurile de acum nu facem față în niciun fel. O să fac un afiș prin care o să anunț clienții și o să mă consult cu ei”, spune administratorul Green Diamond.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu