Plănuiești să îți deschizi o firmă în IT?  Află acum ce trebuie să le oferi angajaților tăi!
Sursa: pixabay.com

         Apariția unor noi firme, indiferent de domeniul de activitate, este un câștig pentru sfera economică a unui stat. În zilele noastre, se încurajează înființarea firmelor care să activeze în domeniul IT. Tehnologia reprezintă un interes al acestei perioade și va fi din ce în ce mai prezentă în viața noastră, de aceea se dorește apariția cât mai multor firme cu acest specific, dar și a creșterii numărului de specialiști. Chiar dacă nu este o activitate ușoară, cea de programator, spre exemplu, sau de web developer, acestea pot aduce satisfacții financiare care depășesc cu mult alte domenii de activitate.

                  Oferă calitate pentru a primi calitate

         Dacă ești pasionat de domeniul IT, dar și de antreprenoriat și vrei să le unești pe acestea două într-o firmă trebuie să  ții cont de anumite aspecte. În primul rând, trebuie să te informezi foarte bine de demersurile necesare, mai ales dacă îți propui să accesezi fonduri, care, de altfel, favorizează înființarea unor firme în acest domeniu. În al doilea rând, trebuie să deții informații serioase atât din sfera în care vrei să își desfășoară viitoarea ta firmă activitatea, cât și din domeniul antreprenorial. În al treilea rând, trebuie să le oferi angajaților tăi condiții bune de muncă pentru a le putea cere și acestora servicii de calitate și, prin urmare, să vă dezvoltați împreună. Pentru ultima condiție există câteva aspecte pe care dacă le implementezi se poate îndeplini cu succes.

1.     Posibilitatea de home office

Ultima perioadă ne-a dovedit că o mare parte din activitățile angajaților se pot desfășura chiar dacă aceștia lucrează de acasă. Această variantă este benefică pentru toată lumea. Pentru tine, din poziția de conducător al firmelor și proiectelor, faptul că angajații tăi își desfășoară activitatea de acasă reprezintă o economisire a cheltuielilor care erau impuse de întreținerea unui spațiu pentru birou. În al doilea rând, angajații pot fi mai eficienți de acasă, aceștia nemaifiind nevoiți să piardă timp și energie cu transportul până la locul de muncă. De asemenea, este posibil ca pentru unii din angajații tăi confortul de acasă să fie un factor de creștere a productivității. 

2.     Laptopuri și telefoane

Pentru a le putea permite angajaților tăi să își desfășoare activitățile din confortul propriilor locuințe trebuie să le oferi cele mai bune mijloace pe care să le folosească. Asta înseamnă că au nevoie să primească de la firmă laptopuri și accesoriile necesare, mouse, căști, stick, dar, ca un plus, le poți oferi și telefoane care să le folosească doar în interes de serviciu. Acestea pot fi utilizate pentru a fi mereu în contact, dar și pentru unele sarcini ușoare și rapide care pot fi rezolvate de pe acest device. Dacă tu oferi condiții și mijloace de muncă de calitate, atunci și angajații tăi își vor îndeplini sarcinile la cele mai înalte standarde. Ai  posibilitatea să alegi, pentru angajații tăi, dintr-o gamă largă de telefoane mobile de la Altex unde poți găsi și laptopuri ale căror performanțe sunt potrivite pentru domeniul IT. 

Prin urmare, dacă te decizi să îți deschizi o firmă în IT, trebuie să ții cont de anumite aspecte și să faci anumite achiziții care îți vor asigura accesul.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică