descoperire nouă - cipuri wireless care monitorizează starea de sănătate a oamenilor

Cercetătorii coreeni au făcut o nouă descoperire. Se pare că starea de sănătate a oamenilor va putea fi monitorizată prin cipuri wireless. Mai exact, Institutul Avansat de Ştiinţă şi Tehnologie din Coreea (KAIST) a creat o cerneală electronică pentru tatuaj realizată din metal lichid şi nanotuburi de carbon care funcţionează ca un electrod bio, notează observatornews.

Sud-coreenii ar putea în curând să poată purta un dispozitiv în interiorul corpului sub forma unui tatuaj la comandă care îi avertizează automat asupra potenţialelor probleme de sănătate, dacă proiectul unei echipe ştiinţifice dă roade, conform news.ro.

Poate fi conectat la un dispozitiv de electrocardiogramă (ECG) sau alt biosenzor și poate citi ritmul cardiac pe care îl trimite mai departe către un monitor, precum și alte semne vitale ca lucoza şi acidul lactic.

”În viitor, ceea ce sperăm să facem este să conectăm un cip wireless integrat cu această cerneală, astfel încât să putem comunica sau trimite semnal înainte şi înapoi între corpul nostru şi un dispozitiv extern”, a declarat liderul proiectului, Steve Park, profesor de ştiinţa materialelor şi inginerie.

Ultima oră

Comentariul meu