piloții companiei lufthansa continuă greva - haos pe mai multe aeroporturi din europa

Grevele și lipsa de personal au forțat deja companiile aeriene, inclusiv Lufthansa, să anuleze mii de zboruri și au provocat cozi imense pe aeroporturile importante din Europa, frustrându-i pe turiștii dornici să călătorească după blocajele impuse de pandemia de COVID-19.

Faptul că peste 97% dintre piloții transportatorului aerian german vor să protesteze nu înseamnă neapărat că va avea loc o grevă, dar a fost un semnal pentru angajator că trebuie ia măsuri constructive, a declarat Marcel Groels, membru al consiliului de administrație al sindicatului piloților Vereinigung Cockpit, relatează HotNews.Ro

„Arătăm că suntem pregătiți să discutăm”, a adăugat Marcel Groels.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriane Lufthansa a declarat că respectă rezultatele votului și că speră într-o soluție constructivă la masa negocierilor.

Ce vor piloții de la Lufthansa

Sindicatul Vereinigung Cockpit cere o creștere salarială de 5,5% în acest an pentru piloții săi și o compensare automată a inflației după aceea.

De asemenea, dorește o structură salarială uniformă pentru tot personalul companiilor aeriene ale grupului Lufthansa, care include compania principală Lufthansa, precum și filialei low-cost Eurowings.

Lufthansa a fost deja zguduită miercuri de o grevă a personalului de la sol, care a obligat compania să anuleze peste 1.000 de zboruri.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu