peste 800 de permise reținute în ultimele 24 de ore în românia - la sibiu 22 de șoferi au rămas pietoni

Poliţiştii rutierişti au continuat, în ultimele 24 de ore, acţiunile de prevenire şi combatere a accidentelor grave de circulaţie, fiind reţinute 855 de permise auto şi retrase 189 de certificate de înmatriculare, la nivel național.

În ultimele 48 de ore, polițiștii sibieni au fost prezenți pe arterele principale din județ, unde au acționat pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu precădere pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G.195/2002 cu amenzi în valoare totală de aproximativ 46.000 lei și au reținut în vederea suspendării 22 de permise de conducere, din care 7 pentru depășirea vitezei regulamentare și 3 pentru consumul de băuturi alcoolice.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat, în cursul zilei de sâmbătă, 18 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 45 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, scrie Agerpres.

La nivelul unităţilor de poliţie au fost semnalate 953 de posibile infracţiuni, 25% dintre acestea fiind din oficiu. De asemenea, au fost dispuse măsuri preventive pentru 33 de persoane. 160 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 179 de fapte penale, au fost prinşi în flagrant de poliţişti şi jandarmi. Sâmbătă, poliţiştii au depistat 17 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, precizează sursa citată.

Ultima oră

Comentariul meu