shakira riscă până la 8 ani de închisoare pentru fraudă fiscală
foto SARAH MEYSSONNIER/REUTERS

Artista de origine columbiană este acuzată că a fraudat statul spaniol cu 14,5 milioane de euro, reprezentând impozite datorate pentru perioada 2012-2014. 

Procurorii spanioli au cerut ca faimoasa cântăreață columbiană Shakira să fie condamnată la opt ani și două luni de închisoare într-un dosar de fraudă fiscală, a anunțat cotidianul spaniol El Pais, relatează ziarul Libertatea.

Procurorii mai vor ca artista să plătească o amendă de 23,7 milioane de euro. Solicitarea oamenilor legii a venit după ce Shakira a respins un acord de recunoaștere a vinovăției, la începutul acestei luni.

Procurorii au depus primele acuzații împotriva Shakirei în 2018, spunând că aceasta a evitat să plătească 14,5 milioane de euro din impozitele datorate statului spaniol, pentru perioada 2012-2014. Artista își susține nevinovăția.

Shakira, anterior rezidentă fiscală în Bahamas, s-a înregistrat ca plătitoare de impozite în Spania abia în 2015. Prin urmare, ea a explicat că în perioada invocată de procurori, 2012-2014, nu ar fi avut de ce să plătească impozite către statul spaniol.

Potrivit Daily Mail, inspectorii fiscali au petrecut mai mult de un an verificând-o pe Shakira, vizitând chiar și coaforul ei preferat din Barcelona și monitorizând rețelele sociale pentru a încerca să demonstreze că artista a petrecut cea mai mare parte a celor trei ani în țara europeană, unde avea o relație cu fotbalistul Gerard Piqué, între timp încheiată.

Ultima oră

Comentariul meu