Ai văzut cunoscutul film „Deasupra tuturor” în care bătrânelul Carl își ia zborul cu tot cu casă susținut de o mulțime de baloane multicolore? Același sentiment l-am avut de dimineață, când am zburat pentru prima dată cu un balon cu aer cald la Air Sensation Festival.video - experiență inedită la air sensation festival - oameni faini și zbor spectaculos

Forfota festivalului a început imediat după ce a răsărit soarele. Zeci de oameni au început să pregătească  baloanele pentru decolare. Între timp, echipajul care urma să ne însoțească ne-a prezentat cele mai importate lucruri pe care trebuie să le știm înainte de „a fi în aer”. Regula de aur a fost să nu ne ținem de furtunurile negre, idee care a fost repetată în nenumărate rânduri deoarece, practic, prin ele trecea gazul care făcea balonul să zboare. Cea de-a doua instrucțiune a fost ca la aterizare să ne îndoim genunchii pentru a ne menține echilibrul.

Oameni faini la Air Sensation Fest

Pentru ca o experiență să fie cu adevărat reușită trebuie să ai alături oameni care împărtășesc aceeași energie pozitivă. De data aceasta am avut norocul să întâlnesc oameni cu simțul umorului tare dezvoltat care au făcut ca un zbor spectaculos să rămână o amintire memorabilă, și nu doar pentru mine cu siguranță. Pe lângă faptul că echipajul a fost unul profesionist, au reușit să destindă atmosfera din balon cu glume, cu toate că erau în maghiară.

Pentru a putea zbura cu balonul trebuie ca vremea să fie una favorabilă, și a fost. De asemenea, trebuie să te trezești la 5 dimineața dacă vrei să prinzi răsăritul din balon. Cu siguranță merită acest mic efort pentru o oră de peisaje superbe văzute de la o așa înălțime. Cel mai interesant aspect al acestei aventuri a fost îndemânarea piloților care ne-au făcut să credem de cel puțin două ori că urmează să aterizăm, atingând firele de iarbă, ca mai apoi să ne ridicăm iar la sute de metri altitudine.

video - experiență inedită la air sensation festival - oameni faini și zbor spectaculos

Diplome de zburători pentru cei mai curajoși

Odată aduse la cunoștință instrucțiunile, am și plecat la drum din Zona Industrială a Sibiului, până în apropierea Lacurilor Mândra, zbor care a durat o oră. Zborul impresionant, aproape că ți se tăia respirația la vederea peisajelor îmbrăcate în lumina zorilor. Pentru mine, nu a fost prima experiență de acest fel, în trecut zburând și cu parapanta, însă dacă ar fi să le compar cred că zborul cu balonul a fost mai spectaculos. Aterizarea a fost la fel de lină ca momentul în care am început să ne desprindem de pământ.

Fiind primul zbor cu balonul, am avut parte și de așa zisul „botez”, din partea echipajului. Cu adevărat neașteptat și hazliu ce s-a întâmplat la marele eveniment, dar vă las pe voi să descoperiți. Experiența s-a încheiat triumfător, plecând acasă cu diplome de zburători.

video - experiență inedită la air sensation festival - oameni faini și zbor spectaculos

În cadrul festivalului zeci de baloane se ridică spre cer dimineața și seara. Experiența este greu de redat în cuvinte, prin urmare îndemn pe oricine a visat cel puțin o dată să zboare cu un balon cu aer cald să nu mai stea pe gânduri și să încerce, pentru că merită.  Mai sunt două zile ale acestei ediții de Air Sensation Fest în care poți să îți vezi visul cu ochii, la propriu.

Ultima oră

Comentariul meu