Publicat înTehnologie, Ultima oră

Meta dată în judecată de o companie cu aceelași nume – Când a fost fondată prima firmă

Meta dată în judecată de o companie cu aceelași nume - Când a fost fondată prima firmă

Meta e dată în judecată de o companie numită tot Meta, la câteva luni după ce gigantul tech și-a schimbat denumirea din Facebook.

Compania a anunțat că va da în judecată Meta/Facebook din cauza numelui. Meta.is dă în judecată Meta/Facebook pentru încălcarea mărcii comerciale. Compania susține că schimbarea denumirii a încălcat brand-ul deja format pe care îl avea, relatează useit.ro

„Pe 28 octombrie 2021, Facebook a confiscat marca și numele nostru, META, în care am investit sânge, sudoare și lacrimi cât timp am construit-o în ultimii 12 ani,” scria într-un mesaj pe site-ul companiei, prin care se anunța că Meta e dată în judecată.

O parte importantă a procesului e bazat pe numeroasele scandaluri pe care le-a avut Facebook. Meta.is susține că acestea fac imposibilă păstrarea aceleiași denumiri cu gigantul tech.

„Meta nu mai poate oferi bunuri și servicii sub marca META,” scria în plângerea depusă. „Pentru că utilizatorii pot crede eronat că serviciile și bunurile Meta provin de la Facebook și că Meta e asociată cu toxicitatea cu care e asociat Facebook.”

Meta.is deține marca pentru nume, dar e posibil să întâmpine probleme în sistemul juridic. Facebook a aplicat deja pentru mai multe mărci sub denumirea Meta. Acum, Meta e dată în judecată de o companie cu același nume.

Procesul nu e singura problemă pe care o întâmpină Meta în această perioadă. Recent, Sheryl Sandberg, o figură importantă în companie, a anunțat că urmează să părăsească gigantul tech.

Sheryl Sandberg părăsește Meta (Facebook) după 14 ani

În mesajul publicat pe Facebook, Sandberg susține că se va concentra pe proiectele ei de filantropie pe viitor. Sheryl Sandberg părăsește Meta (Facebook) după 14 ani alături de companie.

„Dezbaterea în jurul rețelelor de socializare s-a schimbat dincolo de recunoaștere, din primele lor zile. Să susțin că nu a fost întotdeauna ușor e puțin spus,” a scris Sandberg la doar câteva săptămâni înainte ca publicul să afle că Meta e dată în judecată de Meta.is. „Dar ar trebuie să fie greu. Produsele pe care le facem au un impact imens, așa că avem responsabilitatea să le construim într-un mod care protejează datele personale și ține oamenii în siguranță.”

Sandberg va face parte în continuare din consiliul directoral al companiei, potrivit unui mesaj publicat de Mark Zuckerberg pe Facebook.

Poziția de COO va fi ocupată de Javier Olivan, actualul CGO al companiei. Rolul său „va fi diferit față de ce a făcut Sheryl”. Acesta va fi „un rol COO mai tradițional”, susține Zuckerberg.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică

Conectare

V-am trimis recent un link de autentificare. Vă rugăm să vă verificați căsuța poștală!

Conectați-vă cu parola de mai jos sau conectați-vă folosind e-mailul dvs.

Primiți un cod trimis pe e-mail pentru a vă înregistra sau conectați-vă folosind o parolă.

Introduceți codul pe care l-ați primit prin e-mail pentru a vă conecta sau conectați-vă folosind o parolă.

Termeni și condiții