ioan deac, ceo compa sibiu crede că salariile în românia trebuie să crească, dar asta e posibil doar cu o condiție- declarații video

Ioan Deac, președintele Grupului Compa Sibiu crede că urmează o perioadă dificilă în economie dar salariile trebuie să crească, însă numai în raport cu eficiența muncii, pentru ca oamenii să nu mai plece din țară.

”Ne așteaptă o perioadă grea. Situația nu e roză. Eu cred că toată lumea trebuie să pună osul la muncă și singura soluție, ca să nu mai plece oamenii din țară, e să crească salariile în România”, a declarat astăzi Ioan Deac, Președinte & CEO al Grupului COMPA din Sibiu, la conferința de presă organizată cu ocazia vizitei Ministrului Economiei, Florin Spătaru. ”Dacă se lucrează eficient eu cred că în 170 de ore (numărul mediu de ore de muncă într-o lună calendaristică) poți câștiga suficient ca să nu fii obligat să pleci din România”, a adăugat Deac.

YouTube video

ioan deac, ceo compa sibiu crede că salariile în românia trebuie să crească, dar asta e posibil doar cu o condiție- declarații video
Ministrul Economiei, Florin Spătaru la Sibiu, alături de Ioan Deac, președintele grupului Compa

Președintele Grupului COMPA a declarat că i-a invitat pe Ministrul Economiei la o discuție pentru a-i spune acestuia ce nevoi are COMPA. ”Sunt mulțumit de rezultatele vizitei de astăzi, de modul în care ministrul și echipa lui au gândit un mod de colaborare și de comunicare ca să poată sprijini COMPA în perioada următoare. Au afirmat că vor să sprijine firmele românești”, a spus Deac.

YouTube video

În același timp, Deac a declarat că a încercat tot timpul să conducă firma fără să se bizuie pe sprijin. ”Am căutat să mă descurc singur. Nu mi-am propus niciodată să cer ajutorul statului ca să-mi rezolv problemele din firmă”, a precizat acesta.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Bieții de voi, rezistati de atata timp, eroic, precum in cartile istorice, de atatia ani, fara eficienta. Economie emergenta de gradul II, este Ro. Ca angajator daca nu oferi conditii si nu ai o politica clara privind perspectiva salarizarii, dispari de pe piata la un momentdat. Deja se lucreaza mai mult ca eficient, un individ face munca, suplineste un cel putin alt angajat, lipsa de personal… Salariile trebuie sa creasca. Angajatul, omul din tara asta are de a face cu relativ acelasi cost al vietii ca un altul dintr o economie dezvoltata, unde salariile pe acelasi post, incadrare, sunt de pana la 5 ori mai mari. Eficienta, investiti in roboti unde se poate. Subjugati oamenii, ore suplimentare si povesti. Bine fac mai toti tinerii, ca nu mai vor sa lucreze pe nimic. Isi vor muta locul de munca pana spre mai bine, asta trebuie sa intelegeti!