cinci incendii de vegetație în ultimele 24 de ore la nivelul județului sibiu

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt unui număr de 83 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

cinci incendii de vegetație în ultimele 24 de ore la nivelul județului sibiu

De asemenea, în această perioadă peste 60 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor medical calificat SMURD, iar pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui număr de 6 incendii (5 incendii de vegetație și 1 incendiu autocamion).

În urma patrulărilor efectuate de pompierii sibieni, dar și în urma apelurilor primite pe umărul unic de urgență 112, în ultimele 24 de ore s-a intervenit pentru lichidarea a 5 incendii de vegetație care au afectat o suprafață totală de aproximativ 50.000 mp.

În data de 27.07.2022, jurul orei 22:45 pompierii militari din cadrul Stației Miercurea Sibiului au fost solicitați să intervină, în localitatea Apoldu de sus, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu auto.

La locul intervenției, au fost mobilizate două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor, incendiul se manifesta la capul tractor și la remorca autocamionului în care existau mai mulți paleți cu marfă.

În urma incendiului izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, remorca și încărcătura acesteia au fost afectate în totalitate, iar capul tractor a ars în proporție de 50%.

Nu au fost înregistrate victime.

Informare Preventivă

Având în vedere că arderile necontrolate pot provoca adevărate dezastre, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:
– este interzisă arderea vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale pe timp de vânt;
– pentru ca arderea să poată fi controlată, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se colectează în grămezi, în jurul cărora se curăţă vegetaţia pe o suprafaţă de aprox. 5mp;
– arderea vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se face numai pe timp de zi, activitatea fiind permanent supravegheată până la finalizarea operațiunii;
– arderea se efectuează numai în zone care să nu permită propagarea focului la gospodăriile populaţiei, plantaţiile agricole, fondul forestier, reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale etc;
– la terminarea activităţii se va urmări stingerea totală a focului înainte de a părăsi locul arderii, fiind interzisă acoperirea cu pământ a focarelor.

În scopul prevenirii și reducerii riscurilor, pompierii ISU Sibiu desfășoară zilnic patrulări pe raza județului în scopul identificării eventualelor focare de incendiu vegetație uscată.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică