sibiu, printre județele cu un procent mare în rândul deceselor cauzate de covid

Sibiul se află printre județele care au înregistrat un procent mare în rândul deceselor cauzate de COVID. Astfel, potrivit INS, 39,4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Dolj, Sibiu, Bucureşti, Gorj şi Suceava. 

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 18 – 24 iulie, 44,2% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Constanţa, Prahova şi Timiş.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, 41,3% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 49,6% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

39,4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Dolj, Sibiu, Bucureşti, Gorj şi Suceava. 67,6% din decese au fost înregistrate la persoane nevaccinate, precizează INSP.

De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, 54,6% dintre decese înregistrându-se la bărbaţi. 93,6% dintre decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Ultima oră

Comentariul meu