Vești proaste pentru băutorii de bere - Va fi mai scumpă cu 20 la sută de la 1 august

Datorită majorării accizelor la alcool, dar şi a celorlalte scumpiri în procesul tehnologic, pe care le au de acoperit producătorii, de la 1 august august, vom plăti şi cu 20% mai mult pentru o halbă de bere.

Berea, această băutură versatilă este cea mai frecvent consumată băutură alcoolică din lume. Are o istorie de mii de ani în fabricație precum și un loc bine definit în domeniul culturii și al bucătăriei la nivel mondial, scrie impact.ro

Numai că în disperarea statului român de a face câți mai mulți bani, din orice, la buget, iată că o băutură iubită de români în zilele călduroase, de care chiar nu ducem lipsă, își mărește considerabil prețul.

Pe 15 iulie, Guvernul a adoptat mai multe modificări la Codul Fiscal, astfel încât alcoolul şi ţigările se scumpesc de la 1 august, în timp ce băuturile cu zahăr, vacanțele, dar şi mesele la restaurant vor costa mai mult din ianuarie, anul viitor.

Și așa, producătorii de bere spun că în primele 4 luni ale acestui an, piața locală a berii a înregistrat

Conform datelor Eurostat, România ocupă locul şapte în Uniunea Europeană la producţia de bere, cu 1,7 miliarde litri anual, adică 5% din volumul produs la nivel european.

Cei mai mari producători de bere în UE sunt Germania (24%), Polonia (12%), Spania (10%), Olanda (8%), Franţa (7%) şi Cehia (6%). Liderul în clasament, Germania, produce anual 7,5 miliarde de litri de bere,

Berea, consumată cu moderație, aduce beneficii organismului uman

În medie, consumul de bere este de circa 74 litri pe an la un locuitor.

Berea a apărut în urmă cu 6.000 de ani și este o băutură alcoolică obținută din 4 produse naturale – drojdia de bere, malț, hamei și apă. Aceasta are aproximativ 5% alcool. Așa-numita bere fără alcool are între 0 și 0,5% alcool.

Temperatura ideală de consumat berea este cuprinsă între 6 și 8 °C.

Specialiștii spun că dacă este consumată cu moderație, în limita a 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați, berea poate avea anumite beneficii pentru organismul uman, datorită ingredientelor naturale din care este obținută. Cerealele din bere, în special orzul, reprezintă o sursă importantă de proteine, fibre și vitamine de tip B. Hameiul, supranumit și aurul verde, este o sursă de antioxidanți, iar drojdia din bere conține 17 vitamine, 14 minerale și 16 aminoacizi esențiali organismului uman.

Ultima oră