sibiul are mai puțini fermieri față de alți ani - apia: „a crescut suprafața terenurilor lucrate”
Sursa: unsplash.com

Județul Sibiu are mai puțini fermieri față de anii anteriori, însă reprezentanții APIA spun că suprafața totală a terenurilor agricole este mai mare. „Acest lucru demonstrează că fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață”, a precizat Codruța Morariu în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți. 

sibiul are mai puțini fermieri față de alți ani - apia: „a crescut suprafața terenurilor lucrate”

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a primit, anul acesta, 13.033 de cereri de sprijin de la fermierii sibieni. Suprafața totală declarată a fost de 174.246,42 hectare, fiind mai mare față de anii anteriori. 

Până în 1 octombrie 2022, se vor desfășura controale în teren, clasic și prin teledetecție, pe un eșantion din minim 5% din totalul cererilor depuse, urmând ca din 16 octombrie să înceapă etapa de acordare a plăților în avans. Plățile se vor face până în luna iunie a anului viitor. 

În ceea ce privește campania de anul trecut, județul Sibiu a avut un număr de 13.226 de fermieri, iar pentru 11.223 plata s-a efectuat în avans. Ulterior, au fost efectuate plățile pentru toți cei rămași pe liste, suma totală acordată fiind de aproximativ 58 milioane de euro. „APIA Sibiu a autorizat la plată în un număr de 13.112 cereri din totalul de 13.262 cereri primite, întrucât 151 fermieri au decedat și exploatațiile nu au fost preluate de către moștenitori, pentru o sumă totală de 284.868.098,47 lei”, a mai precizat Codruța Morariu, reprezentant APIA Sibiu. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică