povestea ruinelor de la cârța - platou de filmare pentru horror-ul "the nun"
foto: consilierturism.ro

Abația Cisterciană de la Cârța, Sibiu este locul în care s-a filmat celebrul film horror, „The Nun”. De altfel, este printre cele mai frumoase locuri din România și foarte îndrăgit de pasionații de istorie sau fotografie. Dar foarte puțini cunosc povestea ruinelor de la Cârța, care se află la 46 kilometri de Sibiu, pe drumul care duce spre Brașov.

În fiecare an, zeci de mii de turiști vizitează acest loc, iar oamenii sunt foarte încântați de poveștile de acolo.

Povestea ruinelor de la Cârța

Chiar dacă nu se știe exact când a fost construită, se bănuiește că Abația Cisterciană de la Cârța, județul Sibiu, ar fi luat „naștere” cândva prin secolul al treisprezecelea, pe la început, scrie playtech.

Ea fost înființată de o fostă abație cisterciană, la îndemnul Regelui Andrei al II-a al Ungariei, ca mai apoi să fie desființată de Matei Covin.

Se pare că aici trăiau și slujeau călugării cinstercieni. Se presupune că aceștia mureau de tineri, unul dintre motive fiind regimul de viață auster, iar apoi erau  îngropați în curtea bisericii. Mormintele lor se pot vedea și astăzi în curte.

Potrivit legendelor locale, la parter, cât și în pivnițe, se întâmplă lucruri ieșite din comun: scaune mișcate, ziduri care tremură și alte fenomene inexplicabile pe care le poate confirma inclusiv fostul preot al bisericii envaghelice săsești.

Platou de filmare pentru horror-ul „The Nun”

Acest loc a fost ales de regizorii filmului de groază „The Nun” pentru a le servi drept platou de filmare.

Chiar dacă filmările au continuat în Sighișoara și București, scenele emblematice s-au petrecut aici, la Abația Cisterciană din Cârța.

https://www.youtube.com/watch?v=pzD9zGcUNrw&feature=emb_title

Ultima oră

Comentariul meu