pentru amatorii de turism și de experiențe - consiliul județean sibiu a lansat aplicația și site-ul „anii drumeției”

Consiliul Județean Sibiu a lansat marți, 26 iulie, site-ul și aplicația mobilă a programului „Anii Drumeției”. Lansarea a avut loc în cadrul unei conferințe de presă susținute de Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, și Administratorul Public al Județului Sibiu, Adrian Bibu.

pentru amatorii de turism și de experiențe - consiliul județean sibiu a lansat aplicația și site-ul „anii drumeției”

Cele două platforme promovează atât traseele de drumeție, cât și operatorii de ecoturism din întreg județul Sibiu. Ele oferă, de asemenea, resurse și posibilitatea de a planifica  vacanțe în extrasezon. „Aducem vești bune iubitorilor de turism și de drumeție și venim în întâmpinarea celor care iubesc mișcarea în aer liber, în natură. Prin programul lansat acum un an jumătate de zile, ajutați de contextul global, am reușit să răspundem acestei dorințe pe care mulți sibieni o aveau de mult timp. Contextul pandemic ne-a ajutat să aducem mai mulți turiști în județul Sibiu”, a spus Daniela Cîmpean.

Echipa „Anii Drumeției” a înregistrat traseele de drumeție din Sibiu, le-a reabilitat și a gândit un ghid pentru amenajarea lor. „Am alocat fonduri pentru a reface infrastructura de care avem nevoie, pe lângă trasee, respectiv cabane și refugii. Ne-am gândit să le oferim turiștilor posibilitatea de a simți gustul local, așa că am căutat și identificat producători locali la care cei care merg în drumeție să poată gusta din produsele locale”, a adăugat Cîmpean.

Site-ul oferă recomandări și detalii pentru diferite tipuri de activități – hiking, gastronomie, observarea faunei. Fiecare activitate are o descriere și o listă cu echipamentul necesar, locuri unde acesta poate fi închiriat și multe alte detalii utile care facilitează experiența celui care vrea să practice o activitate în natură. De asemenea, există o zonă de experiențe unde sunt menționate diverse activități pe care pentru timpul liber.

„Am început cu evaluarea și documentarea traseelor din Sibiu. În total anul trecut au fost amenajați 120 km de trasee de drumeție. Anul acesta au fost amenajate toate traseele din Masivul Cindrel, în număr de 21 de trasee, aproximativ 210 km și aproximativ 60 km din Masivul Făgăraș. Am pregătit cel mai mare eveniment dedicat drumeției și am încheiat parteneriate strategice cu ONG-uri și alte instituții publice. Peste o mie de turiști au parcurs traseele de drumeție în cadrul proiectului. Au fost amenajate toate traseele din Masivul Cindrel și s-a intervenit pe segmente de trasee din Munții Făgăraș, iar de la anul vom amenaja și Munții Lotrului”, spune Adrian Bibu.

Sergiu Olteanu, Coordonatorul programului ”Anii Drumeției” a explicat eficiența site-ului și a aplicației. Cele două platforme trebuie văzute ca o interfață utilă, spune Oltean, care funcționează ca un Waze și care nu ”strică” sub nici o formă experiența turistică. Aplicația are în spate o bază de date foarte complexă, a precizat Olteanu, care include informații și produse turistice precum și  informații strânse de la utilizatori pentru a îmbunătăți experiența.

„Obiectivul nostru principal a fost de a reface infrastructura din județ și apoi de a o promova. Site-ul și aplicația sunt gândite să lucreze complementar, aplicația este gândită ca un instrument util pentru ca turiștii să o poată folosi în orientarea pe teren. Avem zone de trasee, ele pot fi căutate în funcție de activitatea dorită și în funcție de dificultate, de punctele de interes. În jurul traseelor sunt prezentate obiective de interes, unități de cazare, puncte gastronomice, activități specifice de ecoturism”, a declarat Olteanu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică