valea oltului, printre cele mai poluante tronsoane de drum din românia
foto Arhivă

Potrivit hărții Centrului de Studii Tehnice Rutiere cu cele mai poluate rute din România, se pare că printre șosele cele mai poluante din Capitală regăsim și Drumul Național 7, spre Sibiu, în zona Valea Oltului.

Șoseaua ocolitoare a Bucureștiului, Drumul Național 1 și Drumul Național 7, spre Sibiu, sunt șoselele unde românii consumă cel mai mult carburant, notează știrileprotv.ro.

Pe cele trei drumuri șoferii stau cu orele în coloană, cu motoarele pornite. Automat, consumul de carburant și emisia de gaze poluante sunt mai mari. O poluare ridicată se înregistrează, de asemenea, pe drumurile de ieșire din țară prin vămile Nădlac și Borș, unde ajung foarte multe mașini.

Pe Drumul Național 7, în zona Valea Oltului, sunt locuri unde, din cauza unor lucrări, mai mult se stă decât se circulă.

Pentru că se înaintează lent și pe câtiva kilometri ajung să se înghesuie sute de mașini, o porțiune din DN7 este printre zonele unde se înregistrează cele mai mari emisii poluante.

Pe harta făcută de Centrul de Studii Tehnice Rutiere cu șosele cu poluare ridicată mai apar DN1, și el extrem de aglomerat, Autostrada A1 și rutele din zona Capitalei.

Ultima oră

Comentariul meu