sibienii își cumpără mașini noi în funcție de termenul de livrare - „poate dura între trei luni și peste un an jumătate”

Termenul de livrare a devenit principalul criteriu în funcție de care sibienii își cumpără o mașină nouă. Acesta variază între trei luni și un an și șase luni, în cazul în care nu există întârzieri.

Mașinile noi sunt la mare căutare în Sibiu, însă termenul de livrare îi face pe cei interesați să se gândească de două ori înainte să facă o astfel de achiziție. Directorii de vânzări de la mai multe reprezentanțe auto din Sibiu consideră această perioadă ca fiind una incertă în ceea ce privește termenele de livrare a mașinilor. Unii dintre ei spun că vânzările de mașini noi au crescut, alții vorbesc de o scădere cauzată de contextul actual și de durata de  livrare care poate ajunge la un an și șase luni.

Directoarea de vânzări de la reprezentanța Skoda din Sibiu, Mihaela Comșa, consideră că pentru ei este o perioadă bună – în ultima lună au avut peste 26 de comenzi noi. Livrarea poate dura între șase luni și peste un an și jumătate, în funcție de mai multe criterii. „Perioada de livrare variază în funcție de dotările pe care le are mașina respectivă și de blocajele din fabricație cu care ne mai confruntăm. Având în vedere situația actuală, clienții sunt mai atenți cum își gestionează finanțările, iau în calcul termenul de livrare și ezită. Skoda Octavia este modelul care ajunge mai greu, iar cel mai rapid ajung Skoda Kodiaq și Skoda Fabia – între 3 și 6 luni”, spune Comșa.

Aceasta mai remarcă scumpirea mașinilor cu aproximativ 10% față de anii trecuți, care îi face pe clienți  să realizeze că suma de bani alocată cumpărării unei mașini noi trebuie să fie substanțială.

Durata medie de livrare la mașinile Dacia este de 6-8 luni

Directorul de vânzări al reprezentanței Dacia din Sibiu observă o creștere de 30% față de anul trecut la achizițiile de mașini noi. Principalul motiv căruia i se datorează această creștere este noul model electric Dacia Spring care atrage atenția celor care vor o mașină nouă. De asemenea, durata medie a  livrării la mașinile Dacia este de 6-8 luni.

Interlocutorii noștri declară că pot să apară întârzieri în livrarea mașinilor noi. Din cauza lipsei de componente la nivel mondial și a crizei semiconductorilor, spun ei, clienții pot aștepta câteva luni în plus față de termenul stabilit.

Ultima oră

Comentariul meu