reduceri la rechizitele școlare în perioada verii – magazinele din sibiu anticipează o cerere mai mare decât anul trecut

Magazinele de specialitate din Sibiu au început deja aprovizionarea cu rechizite pentru viitorul an școlar. Prețurile la aceste articole au crescut în ultimele luni, dar unele magazine oferă deja promoții care merită atenție, în condițiile în care managerii anticipează o cerere mult mai mare la toamnă datorită reluării cursurilor cu prezență fizică. 

Părinții au mai multe alegeri acum decât la toamnă

„Deja am început aprovizionarea cu rechizite, în condițiile în care produsele s-au scumpit din luna mai încoace cu 10%. Majoritatea clienților vin să cumpere rechizite spre toamnă, dar unii încep încă de luna aceasta și cumpără treptat: în iulie ghiozdane și penare, în august caiete, iar în septembrie hainele. Depinde cum își organizează fiecare bugetul. Din punctul meu de vedere, este mult mai bine ca părinții să achiziționeze încă de acum rechizitele școlare, pentru că ies mai bine cu bugetul și găsesc mult mai multe produse acum față de ultimele zile dinaintea începerii școlii”, spune Dorina Sădean, manager la librăria Ramit Sibiu.

reduceri la rechizitele școlare în perioada verii – magazinele din sibiu anticipează o cerere mai mare decât anul trecut

Reduceri între 10% și 30% la ghiozdane

„Am început aprovizionarea, încă de săptămâna trecută ne-am aprovizionat magazinele în proporție de 90% și avem promoții între 10% și 30% la ghiozdane până în data de 5 septembrie. În ceea ce ne privește, nu sunt diferențe de prețuri acum față de toamnă. Credem că va fi o cerere mai mare de rechizite anul acesta față de anii trecuți, când elevii au învățat online și au mai avut rezerve de rechizite”, spune Dan Tatu, director la Sory Sibiu.

”Majoritatea clienților vin după rechizite în luna septembrie, când se cumpără de trei ori mai multe decât în celelalte luni. Credem că se vor cumpăra și pe parcurs, nu doar în lunile de vară. Cu siguranță vor fi vânzări chiar și în luna octombrie, deoarece școala începe mai devreme anul acesta, iar oamenii au concediile programate până la finalul lunii august. Noi ne-am făcut rezerve de rechizite până în octombrie”, menționează Tatu.

Pachete personalizate și reduceri de până la 30% pentru învățători și educatori 

Dan Tatu explică faptul că ceea ce îi atrage pe clienți către ei, spre deosebire de supermarketuri este consilierea pe care o primesc clienții în momentul în care vin să cumpere rechizite. „Avem liste pregătite pentru copiii de clasa zero. Pe cei de clasele I-IV îi îndrumăm către ceea ce ar trebui cumpărat – oamenii vin de obicei cu liste proprii, iar noi îi îndrumăm către cea mai bună alternativă. Avem pachete pentru învățători și educatori, aceștia pot beneficia de o reducere de  30% la o sumă mai mare. Spre exemplu, la o sumă de 300 de lei se face o reducere de 10%, la 1000 de lei se face o reducere de 30%. Părinții pot face cumpărături comune pentru a beneficia de reduceri”, spune acesta.

reduceri la rechizitele școlare în perioada verii – magazinele din sibiu anticipează o cerere mai mare decât anul trecut

„Avem promoții în colaborare cu furnizori externi, facem o tombolă prin care clienții care cumpără produse de peste 50 de lei primesc un talon, iar prin tragere la sorți pot câștiga diferite premii, biciclete, rechizite școlare. La fiecare 50 de lei primești un talon. Tombola începe pe data de 8 august. Am observat că oamenii sunt foarte încântați de astfel de premii.  În această perioadă oferim și orare gratuit clienților care fac cumpărături de la noi, sunt printate în jur de 5000 de orare cu diferite tematici, atât pentru fete, cât și pentru băieți”, completează Tatu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Da, mereu merg la SORY pentru ca ma ajuta cu lista, sa aleg produsele, iar cumpararea rechizitelor nu mai e un calvar si salvez mult timp asa! Multumesc fetelor de la sediul din lazaret! Gasesti tot ce ai nevoie si preturile sunt pt toate categoriile