Protecția animalelor sălbatice pe caniculă la Sibiu - „În cazuri critice ducem apă cu butoaie de o mie de litri și cisterne”

Animalele sălbatice din zona Sibiului sunt și ele expuse la pericolele cauzate de temperaturile crescute din această perioadă. Fie că vorbim despre incendii de vegetație sau de seceta care poate face apa greu de găsit, animalele sălbatice trebuie ajutate în cazuri extreme.

Lipsa apei este una dintre cele mai crunte efecte ale caniculei. Animalele sălbatice din zona de munte, unde temperaturile sunt mai scăzute, nu sunt în pericol în acest moment, spune Directorul Direcției Silvice, Ilie Troancă, care consideră că zonele colinare sunt mai expuse la apariția unor probleme.

Protecția animalelor sălbatice pe caniculă la Sibiu - „În cazuri critice ducem apă cu butoaie de o mie de litri și cisterne”

„Ținem sub observații fondurile de vânătoare și intenționăm, dacă este cazul, să ajutăm animalele cu apă. De hrană nu se pune problema, dar în condițiile în care vedem că au secat văile facem tot posibilul să le ducem apă. Până acum nu am avut probleme”. ”Măsurile de ajutorare” a animalelor sălbatice în perioada de secetă la care se referă Directorul Direcției Silvice înseamnă transportul apei în păduri, în cazuri critice, cu butoaie de o mie de litri și cu cisterne.

Animalele de la Grădina Zoologică Sibiu sunt în siguranță datorită măsurilor de protecție luate deja de administratorii acesteia. La ZOO au fost amenajate zone de umbră și se folosesc stropitori de apă pentru maimuțe. „Nu am  avut probleme din cauza căldurii, am luat și măsuri, avem zone de umbră, stropitori de apă, mai ales la maimuțe care nu aveau deloc umbră. În cazul celorlalte animale, adăposturile sunt deschise, pot să intre și să iasă când vor, iar apa este în permanență proaspătă. Suntem pregătiți, la fel ca în fiecare an”, spune Directorul Grădinii Zoologice Sibiu, Marius Luncă.

 

Ultima oră