lidl construiește un nou magazin în sibiu - în zona de nord a orașului, la prima shopping center
FOTO arhivă

Lidl are, în acest moment, trei magazine în municipiul Sibiu și plănuiește să mai deschidă alte trei locații în viitorul apropiat. Acestea se vor construi în zona Trei Stejari, în cartierul Lazaret, iar ultimul anunțat, în cadrul Prima Shopping Center, în apropiere de viitorul magazin Jumbo, în zona de nord a orașului. 

Lidl construiește încă un supermarket în municipiul Sibiu. Acesta ar fi al șaselea magazin din oraș. Cele trei care sunt deja funcționale sunt situate pe Șoseaua Alba Iulia, în cartierul Terezian și pe strada Rusciorului. Celelalte se vor ridica în zona Trei Stejari, în cartierul Lazaret și, ultimul anunțat, în cadrul Prima Shopping Center. 

Construcția acestui nou supermarket în zona de nord a municipiului face parte din proiectul de dezvoltare al celui mai nou mall din oraș, potrivit memoriului de prezentare întocmit pentru acordarea acordului de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu. 

lidl construiește un nou magazin în sibiu - în zona de nord a orașului, la prima shopping center

„Amplasamentul pe care se propune realizarea investiției este situat în intravilanul municipiului Sibiu, în zona nordică a orașului și în vecinătatea centurii municipiului (A1; E81), într-o zonă de instituții și servicii (…), aflându-se în proprietatea beneficiarului documentației – S.C. K&K INVESTMENT S.R.L. Accesul pe parcelă se realizează de pe latura estică a amplasamentului, din DN14, Calea Șurii Mari. Terenul în cauză va fi folosit de proprietar pentru realizarea mai multor construcții cu destinațiile de magazine, galerii comerciale și supermarketuri”, se arată în memoriul de prezentare.

Noul supermarket Lidl va avea un regim de înălțime P (parter). Terenul aferent magazinului are o suprafață de 10.523 mp, iar suprafața terenului pentru care se va solicita autorizația de construire va fi de 12.221 mp. Spațiile verzi vor însuma, în total, o suprafață de 2.663 mp, adică 21,79% din suprafața propusă spre autorizare. În jurul clădirii se va planta gazon, iar în perimetrele indicate se vor sădi arbuști și plante ornamentale perene.

lidl construiește un nou magazin în sibiu - în zona de nord a orașului, la prima shopping center

Lidl va realiza un număr de 144 de locuri de parcare pentru clienți, dintre care trei locuri pentru persoanele cu handicap locomotor, două locuri de parcare pentru familii cu copii, două locuri de parcare prevăzute cu stații de încărcare pentru mașini electrice. Din acest total, 41 de locuri sunt suplimentare și se vor aloca dezvoltării zonei comerciale. 

Valoarea estimată a investiției este de 3.000.000,00 lei. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. E bine sa avem cat mai multe optiuni pentru cumparaturi. Din pacate, LIDL nu mai ofera nici produse si nici preturi care sa genereze „inghesuiala”.