consumul de apă nu va fi restricționat la sibiu din cauza caniculei - compania apă canal recomandă însă consum moderat

Canicula din ultimele zile nu a generat probleme din punctul de vedere al  rezervelor de apă de la nivelul Sibiului. Nu au apărut restricții, dar se recomandă un consum moderat al apei potabile.

Nu se recomandă folosirea apei potabile pentru udarea grădinilor

”La nivel de Sibiu este apă mai mult decât suficientă și nu se va restricționa consumul de apă în oraș.  Noi recomandăm însă locuitorilor să consume înțelept apa și – mai ales în perioadele de caniculă – să nu folosească apa potabilă pentru udatul grădinilor sau pentru alte activități care nu sunt strict necesare. Pe pagina de Facebook a companiei s-au făcut câteva recomandări referitoare consumul de apă în această perioadă, dar restricționări cu siguranță nu vor fi făcute”, precizează Viorica Maier, Purtătoare de cuvânt la Apă Canal Sibiu S.A.

”Menținerea rezervelor de apă și a unei presiuni adecvate în rețea sunt necesare pentru protecția împotriva incendiilor! Atunci când lași apa să curgă, când speli mașina sau uzi trotuarele e ultimul lucru la care le gândești… Însă consumul rezervelor prețioase de apă, mai ales în orele de vârf, poate reprezenta o amenințare pentru protecția împotriva incendiilor, evenimente mult mai frecvente în timpul secetei. Un consum rațional ne ajută pe fiecare dintre noi, oferindu-ne liniștea că apa va fi acolo când vom avea nevoie de ea!”, spun recomandările de pe Facebook ale companiei Apă Canal Sibiu S.A.

Ultima oră

Comentariul meu