mai bine de 1.900 de persoane îngrijite la punctele de prim ajutor din țară din cauza caniculei

Peste 1.900 de persoane au ajuns în punctele de prim ajutor din țară din cauza caniculei, dintre care patru au fost transportate la “Urgență”, în ultimele 24 de ore.

Potrivit IGSU, în cele 3.277 de puncte de prim ajutor și hidratare operaționalizate la nivel național au fost asistate 1.902 persoane, 4 dintre acestea fiind transportate la unități spitalicești, potrivit Mediafax.

Totodată, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a 209 incendii de vegetație, ce au afectat o suprafață de 891 hectare.

De asemenea, pompierii au desfășurat o misiune de transport privind distribuția de apă către zonele afectate și una de transport apă menajeră, iar autoritățile locale au efectuat 22 de misiuni dintre care, 6 transporturi apă potabilă, 8 transporturi de apă menajeră, 8 transporturi de apă pentru animale.

Totodată, au fost executate 31 de controale și verificări de prevenire în scopul preîntâmpinării riscului de producere a incendiilor de miriști, turbării, litiere, păduri, stuf, tufăriş sau vegetaţie ierboasă, în urma cărora au fost aplicate 52 sancțiuni contravenționale, dintre care 45 avertismente și 7 amenzi, în cuantum de 8.000 lei.

Ultima oră

Comentariul meu