transalpina: ce locuri poți să vizitezi pe cea mai spectaculoasă șosea din țară
Transalpina - Drumul Regilor

Transalpina este cea mai spectaculoasă șosea din țară, poate chiar din Europa. Bineînțeles, să nu uităm nici de Transfăgărășan, unul dintre cele mai căutate drumuri pentru pasionații condusului sau motocicliști. Dar, dacă ai ajuns aici și nu știi ce locuri ai prin preajmă, ți le vom prezenta noi.

Locuri de vizitat Transalpina

Peștera Polovragi

Peștere Polovragi nu ai cum să o ratezi. Este unul dintre cele mai căutate și aprecitate obiective de turiștii care vizitează Transalpina. Este localizată în Munții Căpățânii, la o altitudine de 670 de metri.

Peștera Polovragi este una caldă și umedă. Oamenii care au vizitat-o spun că peștera „plânge”. Este vorba despre picături din infiltrații, apă bogată în bioxid de siliciu, oxid de fier sau carbonat de calciu, notează Playtech.

Lacul Gâlcescu

Lacul Gâlcescu este monument al naturii. De asemenea, împrejurimile lui constituie o rezervație naturală. Se află la șase ore depărtare de Parâng, cu plecare din Rânca. Este un traseu destuld e greu, iar până să ajungi acolo trebuie să treci și pe lângă Vârful Păpușa pe Transalpina.

Traseul turistic începe de aici și este marcat cu bandă roșie. În dreapta se află Cărbunele, cu o potecă de urcare și o cruce în vârf. În stânga se află Mohorul. După ce treceți de Cărbunele, vă așteaptă o șa lungă care vă va duce până în fața Mohorului.

Odată ajunși în vârf, complexul glaciar se vede perfect. Toto acolo se află un lac mai mic, care se varsă în marele Gâlcescu printr-un pârâu mai mic. În apropiere de Lacul Gâlcescu se regăsesc alte zece lacuri mai mici.

Lacul Oașa

În numai câteva minute poți ajunge la Lacul Oașa care se află în Munții Șureanu, iar apa lui este extrem de limpede. Ca să ajungi la lac, vei coborî câțiva zeci de metri pe marginea DN 67 C – Transalpina. De asemenea, zona este foarte cunoscută și în rândul credincioșilor, datorită Mânăstirii Oașa, situată de cealaltă parte a lacului.

Ultima oră

Comentariul meu