sibienii care au aruncat gunoaie pe stradă, amendați de poliția locală - sancțiuni de aproape 68.000 lei

Sibienii certați cu regulile de bun simț au fost amendați usturător de agenții de la Poliția Locală. În ultimele trei luni, au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 68.000 de lei, celor care au aruncat gunoaie pe stradă, dar și celor care au murdărit străzile sau au depozitat molozul în locuri neautorizate. 

Într-un raport al Poliției Locale, care urmează a fi prezentat în ședința ordinară a Consiliului Local din 28 iulie, se arată că agenții au efectuat o serie de controale pentru a vedea dacă sibienii respectă legislația privind protecția mediului. Așa au fost prinși numeroși oameni, care ulterior au fost amendați. 

„Au fost desfășurate acțiuni de verificare a respectării legislației privind protecția mediului, fiind aplicate un număr de 86 sancțiuni în sumă de 67.300 lei pentru fapte precum aruncare de ambalaje pe domeniul public, murdărirea drumurilor publice prin împrăștierea încărcăturii, nerespectarea obligației de a păstra curățenia la locul de depozitare a deșeurilor menajere, depozitarea de gunoaie sau moloz în locuri neautorizate, incendierea resturilor vegetale și a deșeurilor, nerespectarea obligației de colectare separată a deșeurilor”, se arată în raportul de activitate.

VEZI AICI câte sancțiuni s-au aplicat de la începutul anului – Cea mai mare amendă, 50.000 de lei

Toate sancțiunile au fost aplicate în perioada 01.04.2022 – 30.06.2022. 

Pe lângă acțiunile Poliției Locale în teren, cetățenii care constată astfel de fapte, le pot sesiza fie prin apelarea dispeceratului Poliției Locale la numărul de telefon 0369-911, fie prin intermediul Sibiu City App.

Ultima oră

Comentariul meu