incendiu într-un bloc pe strada henri coandă din sibiu - patruzeci de locatari evacuați
foto: arhivă

Locatarii unui bloc de pe strada Henri Coandă din municipiul Sibiu au trecut prin clipe de spaimă. În toiul nopții, un incendiu puternic a izbucnit pe casa scării, motiv pentru care a fost nevoie ca toți să fie evacuați. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Focul a distrus însă mai multe geamuri și instalația electrică. 

„În jurul orei 01:25, pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD pe strada Henri Coandă, pentru localizare și lichidarea unui incendiu”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu. 

La fața locului, cei 14 pompieri militari au evacuat peste 40 de persoane – locatari ai blocului – și au lichidat prompt incendiul care se manifesta la o canapea pe casa scării. În urma incendiului au fost afectate gemuri, dar și instalația electrică de pe casa scării. 

Echipajul de prim-ajutor, prezent la locul intervenției, a acordat îngrijiri medicale unei femei de aproximativ 65 de ani, care avea atac de panică. Aceasta a refuzat transportul la spital. Alte victime nu au fost înregistrate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații închise. 

Ultima oră

Comentariul meu