grădină de vis: top cinci sfaturi pentru amenajarea acesteia

O casă cu grădină este un vis pe care o dată îndeplinit, îți va aduce într-adevăr o satisfacție. Grădina este locul în care te poți relaxa vara, citind o carte, sau, pe timp de iarnă, este locul în care poți construi un om de zăpadă alături de cei dragi ție. Pentru a te bucura de aceasta, atunci când se încălzește va trebui să te ocupi de amenajarea acesteia, până la cele mai mici detalii.  

Iată TOP 5 sfaturi de luat în calcul atunci când te apuci să-ți amenajezi grădina:  

  1. Cumpăra sau realizează un mobilier de grădină în stilul pe care ți-l dorești

Ca orice încăpere din casa ta, grădina va trebui să fie amenajată într-un anume stil. Astfel, va trebui să te hotărăști despre cum vei dori să arate aceasta. Poți opta pentru un stil simplu, cu mobilier alb la care poți adăuga câteva perne colorate sau îți dorești să mergi către un stil mai rustic, cu mobilier format din paleți.  

  1. Creează un loc special pentru grătar

Cu siguranță atunci când îți vor veni prietenii în vizită, vara, va merge foarte bine să încingi cărbunii pentru a face un grătar. Astfel, pentru a te asigura că fumul de la grătar nu îi va deranja pe ceilalți, alege să faci o zonă specială pentru grătar spre exteriorul curții.  

  1. Decorează-ți grădina cu flori

Nimic nu se potrivește mai bine într-o grădină decât câteva plante. Poți alege să dedici un spațiu pentru plantarea de flori sau poți alege să-ți decorezi grădina cu câteva plante în ghiveci. Iată câteva flori ce le poți alege: trandafiri, petunii sau magnolii de la  Verdena plus multe altele care îți plac!

 Alege iluminatul exterior potrivit 

Pentru a te bucura mereu de grădina ta va trebui să te asiguri că aceasta este iluminată așa cum trebuie. După cum am mai menționat, grădina trebuie tratată ca orice altă cameră din casă, de aceea va trebui ca și corpurile de iluminat alese să fie în stilul în care este amenajată. Mai mult, va trebui să acorzi o atenție deosebită locului în care îți vei dori să le amplasezi pentru ca atunci când va trebui să schimbi becul să poți ajunge ușor la acestea.  

  1. Achiziționează sculele potrivite pentru a menține curățenia în curte 

Pentru a avea parte de o grădină cât mai îngrijită, trebuie să investești în câteva unelte absolut necesare în păstrarea curățeniei și pentru un aspect cât mai îngrijit al plantelor. În primul rând va trebui să-ți amenajezi un spațiu de depozit pentru acestea, iar mai apoi poți cumpăra câteva unele de grădinărit precum: sapă, lopată sau greblă, o mașină de tuns iarba și poate chiar și o stropitoare sau un sistem de irigație pentru gazonul tău.  

Odată ce ai terminat de amenajat curtea interioară nu-ți mai rămâne decât să îți chemi prietenii pe a tine și să te bucuri de o mică petrecere dată în grădina ta. Nu uita să pui băuturile răcoritoare la rece și să pregătești carnea pentru grătar. 

Ultima oră

Comentariul meu