elevii din sibiu care au luat 10 la evaluarea națională și la bac primesc bani de la primărie

Elevii care au obținut nota zece la Evaluarea Națională și la Examenul de Bacalaureat vor fi răsplătiți pentru rezultatele lor. Primăria Sibiu oferă granturi, de la bugetul local, în valoare de 15.000 de lei unităților de învățământ, iar aceștia bani vor fi folosiți pentru a-i premia pe elevi. 

Șase elevi, absolvenți ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, ai Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici” și ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu vor fi premiați, în bani, de Primărie pentru rezultatele obținute la Evaluarea Națională și la Examenul de Bacalaureat. În ședința de Consiliu Local de la finalul lunii se va aproba alocarea sumei totale de 15.000 lei net. 

Elevii care au luat nota 10 la Evaluarea Națională vor primi câte 2.000 de lei fiecare, iar cei care au obținut nota 10 la Bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei fiecare. Cei mai mulți bani merg către Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, acolo unde trei elevi au luat 10 la BAC. 

„Premierea elevilor constituie o prioritare a Primăriei Municipiului Sibiu, fiind o modalitate de recunoaștere a eforturilor depuse de aceștia la promovarea valorilor educaționale prin rezultatele excepționale obținute la Examenul de Evaluare Națională și Examenul Național de Bacalaureat. Totodată, acest lucru constituie și o invitație către toți elevii la un învățământ de înaltă performanță”, se arată în raportul de specialitate. 

Așadar, Ioana-Nicola Bratu și David Bucurenciu-Micu, absolvenți ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Sibiu, ambii notați cu 10 la Evaluarea Națională, vor primi câte 2.000 de lei. De asemenea, eleva Mărginean Mădălina-Ioana de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu, care a obținut 10 la Evaluare va primi 2.000 de lei din partea primăriei. În ceea ce privește Examenul de Bacalaureat, trei elevi de la „Lazăr” au luat nota 10, fiind vorba despre Mihăilescu Pavel, Mihălțan Vlad și Moro Alexandra Cristina, ei primind câte 3.000 de lei fiecare. 

Ultima oră

Comentariul meu