avertisment de la ipj sibiu: "urmează un sfârșit de săptămână aglomerat și canicular. aveți grijă!"

Urmează un weekend aglomerat și canicular. Oamenii legii transmit cetățenilor fie atenți și să se hidrateze cum trebuie, deoarece temperaturile la Sibiu vor atinge și 37 de grade.

Poliţiştii sibieni continuă acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu caracter antisocial pentru ca cetăţenii să traverseze mai uşor această perioadă dificilă din punct de vedere meteo, aglomerată pe drumurile publice, dar şi marcată de evenimente cultural – sportive ce atrag public numeros.

În perioada 22 – 24 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, împreună cu jandarmii sibieni, vor fi prezenţi în zonele „fierbinţi” ale judeţului în scopul îndeplinirii misiunii de protejare a vieţii şi bunurilor persoanelor.

Obiectivul forţelor de ordine de impunere a unui climat de ordine socială poate fi atins cu sprijinul dumneavoastră, al comunităţii sibiene şi nu numai, prin adoptarea unor măsuri elementare de siguranţă.

Referindu-ne la prevenirea infracţiunilor de furt şi a faptelor comise cu violenţă, vă reamintim să fiţi prudenţi când interacţionaţi cu persoane necunoscute şi să vă supravegheaţi atent lucrurile, îndeosebi portofelul, telefonul sau alte dispozitive electronice atunci când vă aflaţi în spaţii publice aglomerate. Nu lăsaţi bunuri de valoare în maşinile parcate.

Atenţie la consumul de alcool, multe fapte săvârşite cu violenţă fiind generate pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice!

Siguranţa traficului rutier este o componentă esenţială a activităţilor desfăşurate de către poliţişti în zilele care urmează.

Tragem un puternic semnal de alarmă asupra efectelor pe care canicula le poate genera asupra participanţilor la trafic. Analizaţi-vă starea psiho – fizică înainte de a porni în călătorie! Dacă, de obicei, punctam respectarea regimului legal de viteză ca principală măsură de siguranţă, de această dată atragem atenţia asupra oboselii la volan, care, în aceste condiţii meteo extreme, poate avea consecinţe din cele mai grave. Persoanele trecute de o anumită vârstă, dar şi cei mai tineri, care desfăşoară activităţi intense, prezintă un risc ridicat de a adormi în timpul conducerii autovehiculelor, iar consecinţele pot fi dezastruoase! Dacă vă regăsiţi în această categorie de conducători auto, insistăm să nu vă urcaţi la volan decât în situaţii de extremă urgenţă!

Celor care intenţionează să circule pe DN 1, Sibiu – Braşov, respectiv pe DN 7, Sibiu – Vâlcea, le reamintim că circulaţia este îngreunată atât din cauza valorilor de trafic ridicate, cât şi din cauza lucrărilor efectuate la partea carosabilă. Daţi dovadă de răbdare şi fair – play! Luaţi-vă o marjă de timp mai mare în cazul în care vă propuneţi să ajungeţi la destinaţie la o oră prestabilită!

Nu uitaţi, restricţii de trafic vor fi impuse în acest sfârşit de săptămână şi în municipiul Sibiu, pe bulevardul Corneliu Coposu, pentru desfăşurarea Prologului competiţiei sportive Red Bull Romaniacs.

Respectaţi regimul legal de viteză impus pe tronsonul de drum, semnalizaţi din timp şi asiguraţi-vă foarte bine înainte de a schimba direcţia de deplasare, păstraţi distanţa de siguranţă faţă de cel care circulă în faţă şi acordaţi atenţie sporită pietonilor, bicicliştilor, utilizatorilor de trotinete şi motocicliştilor.

În cazul în care sunteţi martor sau implicat direct într-o situaţie periculoasă pentru viaţă, apelaţi în cel mai scurt timp numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Ultima oră

Comentariul meu