spitalul județean sibiu scoate la concurs postul de medic șef upu

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost scos la concurs postul de medic șef UPU pentru „eficientizare activității și corectarea disfuncționalităților”.

„Am decis scoaterea la concurs a postului de medic-șef UPU. Este în procedură și, cel mai probabil, concursul va avea loc după jumătatea lunii februarie a anului viitor”, a transmis managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Întrebat dacă decizia scoaterii postului la concurs vine în urma anchetei interne la UPU după ce un actor sibian a reclamat slaba calitate actului medical, Chelcea a răspuns că este nevoie ca posturile să fie scoase la concurs pentru „a putea fi gestionate mai bine secțiile”.

VEZI AICI CONCLUZIILE ANCHETEI INTERNE ÎN CAZUL ACTORULUI IUSTINIAN TURCU

„Ideea de a avea un șef prin concurs în orice secție dă o forță în plus deciziei manageriale în respectiva secție. Are practic o autoritate câștigată prin concurs și are puterea de a gestiona mai bine ce se întâmplă în secție. Vreau ca cine vine acolo să fie pe un mandat de forță, de putere în secție, un mandat autoritar”, a precizat Daniel Chelcea.

În prezent, postul de medic șef al secției UPU este ocupat de medicul Constantin Roșca, cu caracter interimar.

Ultima oră

Comentariul meu