pietonii nu pot circula pe o bucată din strada câmpului – trotuarul e blocat de stâlpi

În cartierul Terezian, pe o bucată din strada Câmpului, pietonii sunt nevoiți să circule pe carosabil, deoarece în mijlocul trotuarului sunt mai mulți stâlpi care blochează trecerea. 

Această situație reprezintă o problemă atât pentru mămicile care circulă cu cărucioare și persoanele cu dizabilități, cât și pentru orice alți trecători. Oamenii sunt nevoiți să circule pe carosabil și sunt expuși accidentelor.

„Porțiunea aceea de trotuar se află pe strada Câmpului, de la sediul Direcției Județene de Evidență e Persoanelor până în zona parcului. E foarte greu pentru oricine să meargă pe-acolo, mai ales dacă e vorba de oameni cu dizabilități (scaun cu rotile, nevăzători) sau bătrâni care merg la piață cu un cărucior după ei. Ce să mai zicem de mămicile care-și duc copiii în cărucior, sau de copiii mici care merg pe tricicletă? Acum ceva timp, am luat legătura cu un domn consilier județean în legătură cu problema asta. Mi-a spus că locatarii trebuie să facă o petiție către firma care are stâlpii – Electrica. Dar asta e absurd. Se așteaptă să se întâmple o nenorocire? Oamenii sunt nevoiți să meargă pe drum din cauza stâlpilor”, spune Iulian Luță, un locuitor din cartier.

pietonii nu pot circula pe o bucată din strada câmpului – trotuarul e blocat de stâlpipietonii nu pot circula pe o bucată din strada câmpului – trotuarul e blocat de stâlpi

Spațiul e prea mic ca să poți trece

”Problema este reală”, spune Ioan Pleșciuc, membru al Consiliului Local Sibiu. ”Stâlpii din beton au diametrul de 40 de cm sau chiar mai mult, iar trotuarul are lățimea de până la un metru. Cum stâlpii sunt puși chiar în mijlocul trotuarului, rămân în ambele părți – până la case și până la mașinile parcată pe stradă – câte 40 de cm. Sunt câteva zone unde în dreptul stâlpului este și scurgerea de apă pluvială care coboară de pe acoperișul casei, care are 15-20 cm. În locurile astea rămâne chiar mai puțin spațiu, și nu se poate merge pe-acolo: sunt bătrâni care se duc la piață, sunt mame cu copii care trebuie să treacă cu căruciorul, dar n-au pe unde, trebuie să meargă pe stradă”, spune Pleșciuc.

„Eu am trimis o sesizare Primăriei Sibiu”, adaugă consilierul local. ”Direcția tehnică mi-a răspuns că nu o să rezolve acum problema, pentru că acolo este nevoie de o lucrare de reamenajare a trotuarului ca să dispară stâlpii care sunt purtători de cabluri electrice care alimentează casele. Ar putea să facă ce se face în tot orașul – să mute cablurile și să elimine stâlpii – dar asta înseamnă niște lucrări de reconfigurare a străzii și a trotuarului. Primăria spune că nu poate să facă lucrările astea acum deoarece strada va fi prinsă într-un plan de modernizare și de schimbare a canalizării”, menționează Pleșciuc.

”Ora de Sibiu” a trimis solicitări de informații în legătură cu această situație către Primăria Sibiu și către compania Electrica.

pietonii nu pot circula pe o bucată din strada câmpului – trotuarul e blocat de stâlpi

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Se poate renunța la parcările din fata caselor. Sunt curți! Sunt locuri de parcare în zona pe alte străzi, dar omul este comod. Ar intra cu mașina și în magazin dacă ar avea loc….