video foto eveniment la muzeul astra - zeci de copii la inaugurarea oficială a platformei etno tehno parc

Reprezentanții Muzeului ASTRA, în colaborare cu Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean, au inaugurat astăzi oficial Platforma Educațională Etno Tehno Parc în aer liber din Dumbrava Sibiului.

video foto eveniment la muzeul astra - zeci de copii la inaugurarea oficială a platformei etno tehno parc

Platforma reprezintă o zonă dedicată activităților în aer liber care are rolul să valorifice infrastructura cultural-educațională amenajată în cadrul muzeului. În spațiul dedicat activităților interactive pentru copii a fost modernizată o șură din Mărginimea Sibiului și s-a construit un pavilion educațional unde vizitatorii pot desfășura diverse activități sportive.

„Activitățile educaționale se adresează în primul rând copiilor. Ne gândim la metodele prin care patrimoniul nostru muzeal poate ajunge la ei, să învețe despre el și să și-l însușească. Noi ne-am gândit că desfășurând în această zonă activități interactive prin care copiii pun mâna pe patrimoniu, îl simt, se joacă cu el, ne atingem mai bine scopul. Această infrastructură asta oferă”, spune șefa Serviciului Educație Muzeală, Ioana Dan.

video foto eveniment la muzeul astra - zeci de copii la inaugurarea oficială a platformei etno tehno parc

În spațiul amenajat pentru copii se organizează ateliere educaționale muzicale, tabere de o zi sau de o săptămână. În timpul inaugurării de astăzi, zeci de copii (unii dintre ei veniți din Constanța) s-au arătat entuziasmați și încântați de noul spațiu. De asemenea, unii dintre ei s-au implicat în activități precum prelucrarea lemnului sau realizarea unei matrițe din turtă dulce după modele din colecția muzeului.

„Faptul că în Muzeul Astra s-a născut un astfel de proiect se înscrie în viziunea pe care noi o avem la nivelul Consiliului Județean Sibiu în ceea ce privește cultura și educația. Investiția în cultură înseamnă investiție în educație. Cultura și educația merită oricât de mulți bani și investiții. Ne-am orientat să implicăm cât mai mult tinerii și copii în activitățile acestor instituții. Acest muzeu vine cu acest spațiu în completarea educației pe care copiii o primesc pe băncile școlii. Aici activitățile se diversifică, se apropie de ceea ce este tradițional, de modul de viață natural pe care bunicii și străbunicii lor l-au avut. Învață să aprecieze mai mult aceste valori pe care românul le are”, spune președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean.

video foto eveniment la muzeul astra - zeci de copii la inaugurarea oficială a platformei etno tehno parc

 

Proiectul „Platforma Educațională Etno Tehno Parc” a început în anul 2017, când s-au construit cele două turnuri inspirate din morile de vânt de la Veștem. Pavilionul și șura au fost modernizate treptat astfel încât să poată găzdui activități. „Zona a început să genereze nu doar activități, ci și efecte economice. Noi ca instituție nu trebuie să fim o povară pentru autorități, ci să fim un suport. Investițiile în infrastructura din muzeul nostru nu sunt doar pentru o poză, ci pentru a pune în valoare patrimoniul și de a desfășura activități suplimentare”, spune managerul general al Muzeului ASTRA, Ciprian Ștefan.

Zona se pretează nu doar pentru evenimente dedicate copiilor, ci și pentru evenimente de tip „corporate”, care generează o parte din venituri.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică