sibiul dat exemplu în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor

Într-un interviu pentru Wall Street, Ministrul Mediului a făcut câteva comentarii privind eficiența programului Rabla pentru electrocasnice, precum și nivelul la care se află colectarea selectivă în România. Bineînțeles, orașul nostru a fost drept exemplu.

„Vom porni o campanie de conștientizare în viitorul apropiat din partea Ministerului legat de colectarea selectivă, pentru că fiecare deșeu este o resursă, este o materie primă pentru industrie sau pentru agricultură”, a declarat Ministrul pentru sursa citată.

sibiul dat exemplu în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor

Acesta a mai spus și că deșeurile biodegradabile se pot transforma în compost, iar celelalte deșeuri, în proporție de 80-90% sunt reciclabile, inclusiv peturile, sticla, hârtia, cartonul, textilele și chiar electricele și electrocasnicele.

Ba mai mult, Barna a mai remarcat că există un clasament realizat de un ONG în privința orașelor verzi, care tratează problema deșeurilor cel mai bine. La coada clasamentului se află trei sectoare din București.

„Clujul este în față din acest punct de vedere, Sibiul este în față, Oradea la fel. Este de nepermis ca Bucureștiul să nu dea exemplu pozitiv”, a spus acesta.

De altfel, acesta a subliniat și că la Sibiu, acolo unde s-a realizat un proiect-pilot, cu câteva sisteme de containere digitalizate s-a ajuns la un procent de 85% colectare selectivă.

Dar, acesta a mai spus că s-a mers din poartă în poartă, la asociațiile de locatari, li s-au adus pliante, li s-au explicat ce trebuie să facă etc.

Tocmai de aceea, a declarat ministrul Mediului, în ultimele luni s-a modificat legislația pentru a înăspri pedepsele. Pecuniar, cel care greșește trebuie să simtă că nu a făcut un lucru bun, a concluzionat acesta.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică