rectificare bugetară - se reduc bugetele ministerelor cu zece la sută

Bugetele tuturor ministerelor vor fi reduse cu zece la sută, pentru a reduce cheltuielile bugetare, la rectificarea din luna august, au precizat surse politice pentru News.ro. Decizia a fost luată deja. Ba mai mult, s-a discutat și despre seceta care a pus stăpânire pe România, iar o măsură propusă a fost plata subvenţiei pentru fermieri, în avans, dar şi plata unor despăgubiri pentru cei afectaţi de secetă.

La nivelul coaliţiei încă mai există discuţii tehnice pe rectificarea bugetară. Liderii coaliţiei au decis să taie 10% la rectificare, la toate ministerele, măsura fiind deja stabilită privind reducerea cheltuielilor bugetare, în luna mai, notează ziare.com.

În luna mai, coaliţia anunţa că o măsură stabilită este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, iar această diminuare se va face de la bunuri şi servicii.

De asemenea, coaliţia a decis să se plătească anticipat subvenţia agricolă, dar şi plata unor despăgubiri pentru agricultorii afectaţi de secetă. În acest sens, se face o analiză privind suprafaţa afectată de secetă şi costurile acestor despăgubiri.

Ultima oră

Comentariul meu